Cerven
ohodnotit

Čekatel na životní příležitost

Rad na odredjeno vreme

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
88 minut
„O nesmělém panu učiteli a podnikavém klukovi z přední lavice.“

Obsah filmu Čekatel na životní příležitost

 
Siniša Pantič je diplomovaný učitel, který nemá stále zaměstnání a vždy jen zaskakuje ve škole na určitou dobu za dočasně chybějící kolegyně. Navíc již deset let bydlí ve stísněných podmínkách v bytě společně se svou sestrou, švagrem a jeho sestrou.

Do třídy, kterou právě Siniša učí, chodí i malý chlapec Ivan žijící sám s matkou. Matka Světlana se snaží založit úplnou rodinu, ale Ivan by chtěl tátu podle svých představ. A ty v chlapcových očích splňuje právě sympatický učitel.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2022
Film je součástí filmové trilogie režiséra   Milan Jeliče. Po tomto prvním příběhu   následuje "Táta na neurčito" (1982) a   "Rozvod na neurčito" (1986).   Společným jmenovatelem příběhů je učitel   Siniša Pantič, představovaný sympatickým   Ljubišou Samardžičem, který se nejprve   nemůže sehnat stálou práci a byt, následně   si začne milostný románek a uzavře   manželství s matkou malého chlapce Ivana.   Všechny snímky vycházejí z tehdejší   jugoslávské reality a společenské problémy   podávají s laskavým humorem bez vulgarit. Vedle   Samardžiče doplňují silnou trojku   jugoslávského filmu Milena Dravič a Baťa   Živojinovič.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama