Cerven
ohodnotit

Čertouská poudačka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1966
Délka:
85 minut
„Josef Bek a Jiřina Bohdalová v televizní adaptaci podkrkonošské pohádky podle Marie Kubátové.“

Obsah filmu Čertouská poudačka

 
Na televizní obrazovku se vrací televizní zpracování podkrkonošské pohádky podle M. Kubátové z roku 1966 v režii M. Zachaty s celou plejádou skvělých herců v čele s J. Bekem (kapelník Bartůšek), J. Bohdalovou (Baruška), B. Záhorským (klarinetista Koutecký), S. Neumannem (Chaloupecký). O. Novým (pekelný kapelník), M. Rosůlkovou (purkmistrová) a J. Štěpničkovou (bába Šláborka).

Pojďme se znovu potěšit lidovou poudačkou o vesnické kapele a jejím kapelníkovi, který pro úspěch upsal čertu duši, a o chytré dívce, která čerty přelstila…

Zdroj: Česká televize

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2021
Pěkná archivní pohádka s vynikajícím   obsazením. Tyhle herecké persóny prostě   neuměly hrát jen nějak na půl plynu i když   šlo "jen" o pohádku a tak je po   herecké stránce opravdu nač koukat. Kvalita   obrazu i zvuku bohužel odpovídá době   natočení. V roce 1966 se tehdejší ČST   sotvaže dostávala z dětských krůčků do   puberty. Jen jedno se tak úplně nepovedlo.   Myslím, že na děti je hodinu a půl dlouhá   černobílá studiovka poněkud příliš velká   porce.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2016
Už jako dítě jsem tvrdil, že toto není   pohádka, ale blbina. Nikdy jsem to neviděl do   konce. Už ten zdlouhavý dialog u bubnu hned na   začátku. Nu, pustil jsem si to po asi   čtyřiceti letech. Říkal jsem si, že jsem to   jako malej nechápal. A nyní jsem se   přesvědčil, že jsem se nemýlil. Tam se stále   kecá jen o muzice, a to stále dokola a dokola.   Kdybych nemusel, nedíval bych se až do konce, a   po první půl hodině bych šel na pivo. Možná   je to tím, že nemám k hudbě žádný vztah a   jsem naprostý hudební analfabet. Ale nebyl jsem   tehdy sám, komu se to nelíbilo. Prostě u mne je   to nudná věc, kterou nezachrání ani   vynikající obsazení.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]Čertouská poudačka (1966) [TV inscenace]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Portal

Portal Robert

Iain Canning

Canning Iain

Daniel Mays

Mays Daniel

Top Gun

Top Gun
Top Gun

Mona Lyden

Lyden Mona

Nick Kroll

Kroll Nick

Mark Logue

Logue Mark

Jim Cash

Cash Jim

Rosie

Rosie
Rosie

Naposled navštívené:
Robert Portal

Portal Robert

Iain Canning

Canning Iain

Daniel Mays

Mays Daniel

Top Gun

Top Gun
Top Gun

Mona Lyden

Lyden Mona

Nick Kroll

Kroll Nick

Mark Logue

Logue Mark

Jim Cash

Cash Jim

Rosie

Rosie
Rosie