Cerven
ohodnotit

Čertova skála

Žánr:
Rok:
2015
Délka:
90 minut
„Pohádka o čertech, pekle, chudé dívce Adélce, ale i kněžně a lakomém mlynářovi.“

Obsah filmu Čertova skála

 
Pohádka o mladém čertu Juliánovi, který dostane od Lucifera za úkol přivést do pekla lakotného mlynáře. Juliánovi se nedaří, zkouší se proměnit v děvečku, potom zkusí proměnu za krajánka Huberta, který se nabídne na práci mlynářovi. Ten mu za práci nabídne neviditelné koláče. Hubert dře jako "ďábel" a dostane slíbenou odměnu. Čertík nad prázdným talířem předvádí trik na způsob "jitrnice, jakou svět neviděl" a nabízí laskominu mlynářovi. Když už má mlynáře v moci, mlynářka ho zlije vodou a kouzlo nepůsobí.

Julián na sebe vezme podobu zámeckého správce, známého zloděje a podvodníka. Mlynář ho uvítá a má v plánu správce okrást o měšec...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Pavel VaňásekPavel Vaňásek  
scénář:
Pavel VaňásekPavel Vaňásek  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Čertova skála >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Pohádka připomíná Troškovy pohádky a je   srovnatelná téměř ve všem. Stejný námět,   stejné postavy, stejné kostýmy, exteriéry   (mlýn, rybník, zámek, peklíčko), triky, snad   jen nevidíme v hlavních rolích známé herce.   Mně je milejší nadšení a provedení amatérů   z Vrbna pod Pradědem, než přehrávání a   šklíbení populárních herců. Zde se mi   líbila paní Hrušková jako kněžna Liběna a   paní Grodová jako komteska. Párkrát mě   pobavily hlášky, např.: "Povinností   bohatých je postarat se o chudé a slabé",   jako bych si četl v Marxově Kapitálu, ale i   další. Díky CS filmu, že do svého programu   českých filmů zařazuje i podobné filmy,   které bychom jinak neměli možnost vidět.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama