Cerven
ohodnotit

Červený bedrník

The Scarlet Pimpernel

Rok:
1934
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
1934

Obsah filmu Červený bedrník

 
Sir Percy Blakeney (Leslie Howard) je navenek chladný, znuděný, mladý anglický šlechtic, který se nedávno oženil s utečenkou před Robespierovou krutovládou, z Francie, s krásnou hraběnkou Marguerittou (Merle Oberonová). Ve skutečnosti je to ale zachránce šlechticů prchajících z revoluční Francie. Říká si podle prosté červené květiny – Červený bedrník. Je natolik odvážný, že se mu daří dostat některé šlechtice přímo z vězení, před nosem "paní gillotiny". Na jeho dopadení je záhy ve Francii vypsána obrovská odměna, ale Červený bedrník stále uniká, může ho však dostat lest, podlost, nebo i žárlivost ......

M.H.- c.b.

Autor: clara.bow
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Režisér Harold Young natočil rozmarný   dobrodružný film na motivy románu baronesy   Orczyové. Díky ironickému nadhledu a tehdejší   popularitě představitele hlavní role Leslie   Howarda vznikla svěží komedie.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Červený bedrník
je název nenápadné malé květinky, za níž se   skrývá spasitel pronásledovaných   francouzských šlechticů.
"Bedrník"   je navenek velice znuděný anglický šlechtic   (Hraje ho Leslie Howard - známý jako Ashley ze   dvoudílného veledíla Sever a jih), do něhož   by nikdo neřekl, že bojuje proti vraždám   často naprosto neviných šlechtických   rodin.Jeho manželku si zahrála krásná herečka   Merle Oberon.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Merle Oberonz filmuz filmuMerle Oberon
Reklama