Cerven
ohodnotit

César a Rosalie

César et Rosalie

Další název:
César and Rosalie
Žánr:
Země:
Rok:
1972
Délka:
110 minut
„Lyrické melodrama o ženě, s níž svůj život spojilo hned několik mužů“
Popis / Obsah / Info k filmu César a Rosalie
Rosalie. Krásná žena, která po rozvodu s Antoinem žije s bohatým obchodníkem Césarem. Objevuje se ale její bývalý milenec David, který byl příčinou rozpadu jejího manželství. Rosalie odchází od Césara k Davidovi, César se ji snaží získat zpět. Rosalie váhá a tápe, miluje především svou malou dceru, svou matku, miluje moře a také svou svobodu...

Silný melodramatický příběh CÉSAR A ROSALIE vznikl v režii Claude Sauteta, který se vztahu mezi mužem a ženou úspěšně věnoval i jako scénárista. Brilantně napsanému lyrickému příběhu s temnými tóny dominují herecké výkony tří hlavních představitelů (Montand, Schneider, Frey), v jedné ze svých prvních rolí se zde ale výrazně prosadila také Isabelle Huppert. Film patří k nejlepším Sautetovým dílům a svým vyzněním evokuje tituly nové vlny o dekádu starší. Sautet natáčel v řadě exteriérových lokalit ve Francii, na filmu se podíleli také italští a němečtí tvůrci. Ve Francii měl film premiéru 27. října 1972 a jen ve francouzských kinech jej vidělo více než dva a půl miliónu diváků.


Autor: argenson

Popis / Obsah / Info k filmu César a Rosalie
Romantická komedie režiséra Claude Sauteta (Nelly a pan Arnaud, Srdce v zimě) vypráví příběh Rosalie (Romy Schneider), nádherné temperamentní mladé ženy, která se zaplete s úspěšným okouzlujícím starším podnikatelem Césarem (Romy Schneider). On je do ní blázen a jeho bujná vitalita splňuje Rosaliinu věčnou touhu po životě. Jednoho dne se však objeví Rosaliina stará láska David (Sami Frey), který se zoufale snaží získat si zpět její náklonnost. Césarova intenzivní žárlivost Rosalii vystraší a utíká do Davidova náručí. Rosalie však začíná pochybovat, že učinila správně, dokud nezasáhne samotný osud a nerozhodne za ni.

Zdroj: Film Europe Media Company


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu (1969) [TV seriál]

23:25 - 01:00

67 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Dalgliesh

00:25 - 01:10

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

23:40 - 00:40

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:55

52 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jon Slan

Slan Jon

Christophe Favre

Favre Christophe

Naposled navštívené:
Jon Slan

Slan Jon

Christophe Favre

Favre Christophe