Cerven
ohodnotit

Chaplin lepičem tapet

Work

Další název:
Charlie at Work; Only a Working Man; The Paperhanger; The Plumber
Žánr:
Rok:
1915
Délka:
31 minut

Obsah filmu Chaplin lepičem tapet

 
Chaplin je pomocníkem tapetáře a lopotí se s plným vozíkem plným materiálu včetně vezoucího se mistra do prudkého kopce. Dojedou do domu bohatého páru a chystají se k práci. Kolem Charlieho se motá hezká služka a rozptýlený pomocník způsobí, že mistr spadne hlavou do kbelíku s lepidlem. Žárlivý pán domu má potíže se záletnou ženou a jejím milencem, navíc ho zlobí kamna a nefunkční kotel, který hrozí explozí.

Charlie po mistrově nehodě pokračuje sám v práci, ale má více lepidla na rukou než na tapetách. Svou štětkou ohrožuje všechny osoby kolem sebe, takže většina z nich končí s lepidlem v obličeji. Všeobecné zmatky dovrší výbuch kamen,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Další z klasických grotesek Charlieho Chaplina,   na které já mohu koukat stále dokola.   Tentokrát kromě komika je v hlavní roli, jak   už praví název, lepidlo na tapety. To   umožňuje spoustu gagů a lepící povodni   neunikne nikdo z přítomných. Můj vztah ke   groteskám je daný tím, že od čtyř let jsem v   polovině padesátých let trávil čas místo ve   školce v kině Čas, kde od deseti dopoledne   běželo pásmo krátkých filmů, kdy vždy   pátým filmem byly americké grotesky. A tak jsem   vždy hodinu sledoval odpichy vysokých pecí,   rozorávání mezí, státní návštěvy s   líbačkou na letišti, než jsem se dočkal   Chaplina, LLoyda, Chase, Laurela a Hardyho nebo   Arbuckla. Než babička uvařila a vyzvedla mě na   oběd, viděl jsem někdy pásmo i třikrát. A to   nebylo jen jednou v týdnu. Tak se zrodila má   láska k filmu, groteskám zvláště, nikdy jsem   neměl dost.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Chaplin lepičem tapet (1915)Chaplin lepičem tapet (1915)Chaplin lepičem tapet (1915)Chaplin lepičem tapet (1915)
Reklama