Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Chata
POZOR SPOILER

 Matka volá dceru Miu a syna Aidena. Odváží je k otci, se kterým již nežije.  
Ten své exmanželce Lauře sděluje že chce dokončit rozvod a že se chce oženit s Grace, což je jeho současná partnerka. Laura to nijak moc nekomentuje a pak se v poklidu zastřelí.
Otec pak obě děti odveze na vzdálenou chatu na samotě. Je zde i Grace. Děti si zjistily, že je to bývalá pacientka jejich otce, který jí pomáhal zbavit se závislosti na náboženské sektě. Děti jí dávají najevo, že ji nemusí. Přesto se zrovna navzájem nezabíjejí, ale napětí tu je. 
Pak musí otec odjet a dává své milé pistoli. Ta se ukáže jako poměrně slušný střelec.
Jednoho dne se Grace probudí do zimy. V chatě přestalo fungovat topení a zamrzla i voda. Všechny věci zmizely, včetně léků, které Grace nutně potřebuje. Ona podezřívá Aidena, ale ten o ničem neví. Zmizel i psík Grady, kterého si Grace přivezla. Venku je vánice a pomoci se nedá nijak dovolat.  
Grace se začíná chovat hodně zvláštně. Má své vidiny a v noci ji děti najdou u postele se zbraní v ruce. Ona mluví o tom, že nemá léky a chce odejít. Jenže nemá kam. Přes důrazné varování to však udělá.
Dojde k jiné chatě, hodně podivné, a pak se vrací zpět. Stále není vysvětlení pro to, co se děje, a Aiden se domnívá, že jsou mrtví. Když najdou papír s oznámením jejich smrti, jeho teorie se potvrdí. A vzápětí jej sestra najde oběšeného. Ale mrtvý není. Dokazuje tím, že již mrtví jsou a nemohou zemřít zas.  
Jenže časem se ukáže pravda a pak je nalezen zmrzlý Grady. Jeho panička s ním sedí na schodech a děti se ji snaží dostat dovnitř. Jejich otec se vydává za nimi.
Jen zda dorazí včas... 
  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Chata
Dobře situovaný psycholog Richard se rozvádí a ze zkrachovalého manželství mu zůstávají dvě děti. Jeho nová žena, krásná a mladá Grace, bývala jeho pacientkou. A také členkou sebevražedné křesťanské sekty, ze které unikla jen zázrakem. Richardův pokus sblížit děti a novou partnerku během rodinného víkendu v horách působí zpočátku jako dobrý nápad, když však Richard nečekaně odjíždí za prací, zůstává Grace uprostřed zasněžené krajiny sama s dětmi. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama, elegantně nasnímané Lanthimosovým dvorním kameramanem Thimiosem Bakatakisem, je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím.

Nikola Paggio
MFF Karlovy Vary 2019


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chi-Raq

Chi-Raq
Chi-Raq

Shohei Kotaki

Kotaki Shohei

The Prodigy

Prodigy The

Naposled navštívené:
Chi-Raq

Chi-Raq
Chi-Raq

Shohei Kotaki

Kotaki Shohei

The Prodigy

Prodigy The