Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Chuck Norris versus komunismus

 
Zapomeňte na disidenty, Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky. Komunismus v Rumunsku porazila Pretty Woman, Rambo, Don Corleone a samozřejmě – Chuck Norris. Ale ani oni sami by na diktátora Ceauşesca nestačili, kdyby v jejich čele nestála Irina Nistorová. Tajemná překladatelka a dabérka, jejímž hlasem všichni mluvili. V nejuzavřenější zemi východní Evropy byl přístup k všemu západnímu striktně omezen. Přesto a právě proto se tu v 80. letech začaly tajně šířit videokazety s americkými filmy. Malý kamínek strhl lavinu a nebylo nikoho, kdo by ji zastavil. Vždyť zakázané ovoce chtěli ochutnat všichni: od dělníků přes tajné policisty po syna...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2016
To bylo senzační, úplně jsem si to užívala,   protože jsem se dostala zpět do poloviny 80.let   a připomněla si stejné situace při   "tajném" přehrávání kazet,šílenou   kvalitu snímků a legračního dabingu, kde se   dabovalo i vrzání dveří nebo pláč dítěte.   Škoda, že jsem si žádnou takovou VHS   nenechala. Jsem strašně ráda za tento dokument.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2016
Výborná výpověď o době nedávno minulé.   Stejné zkušenosti z té doby mám i já.   Shánění nelegálních videokazet, zakládání   kruhů ve městě, nahrávání videokazet atd.   Videopůjčovny neexistovaly, dokonce nebyly k   dostání ani prázdné videokazety. Přístroj   jsem kupoval za 19.800 při měsíčním výdělku   3.500,- Kč. Je fakt, že se státní policií   jsem neměl zkušenost, ale známý vezl přes   hranici z Německa neškodné   "Bavoráky" (jednu kazetu) a dostal rok   podmínku. Navíc byl vyloučen ze strany. Film   byl za dva roky promítán na třetím kanálu TV   zděděném po ruských okupačních vojscích.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Chuck Norris versus komunismus (2015) [Video]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Plačící dítě (Crying Child)

Plačící dítě
Crying Child

Oliver Twist

Oliver Twist
Oliver Twist

Kačka

Kačka

Erik C. Andersen

Andersen Erik C.

Týden a den (Shavua ve Yom)

Týden a den
Shavua ve Yom

Naposled navštívené:
Plačící dítě (Crying Child)

Plačící dítě
Crying Child

Oliver Twist

Oliver Twist
Oliver Twist

Kačka

Kačka

Erik C. Andersen

Andersen Erik C.

Týden a den (Shavua ve Yom)

Týden a den
Shavua ve Yom