Cerven
ohodnotit

Císař a vrah

Ťing Kche cch' Čchin wang

Další název:
Jing Ke ci Qin wang, The Assassin; The Emperor and the Assassin; The First Emperor
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
162 minut
„Velkolepý historický příběh o sjednotiteli Číny, intrikách na dvoře Čchin a půvabné konkubíně Čao.“

Komentáře k filmu Císař a vrah

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2012
Historický číský,   velkolepě pojatý film. Film   měl zcela jistě věrohodnou   atmosféru a mnohdy i tu a tam   se objevilo napětí, které   bylo posíleno krvavými   scénami. Zčásti byl film   díky čínským jménům,   věřím, že odpovídaly   historickým osobám,   nepřehledný. Evropanovi   zákonitě unikají   historické souvislosti.   Herecké výkony mají   slušnou úroveň a dynamiku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2018
Další impozantní čínský   historický epos, tentokrát o   vůli císaře dobít další   království na vytvoření   velké říše. A tak tu máme   boj o moc za pomoci šílené   války zničující   především lid. Příběh o   sjednocení Číny tím   nejbrutálnějším způsobem.   Zručně natočený snímek   Kaige Chena dle vlastního   scénáře. Císař Qin   (Čchin) byl známý svou   krutostí a snímek poukazuje   na jeho počínání.   Potlačování myšlenek,   pálení knih, likvidace   celých vesnic, mučení atd,   atd. Temná stránka Číny   nesoucí se v podstatě do   dnešních dnů. Snímek   přiznává historii Číny,   které je po tomto císaři   pojmenováno, a které dnes   slouží čínské   komunistické straně k   učení pro poučení důvodu   vzdát se svých nároků,   jako je např. právo, aby   Čína zůstala i nadále   velká a mocná. Zkrátka   něco jako agitka. Není divu,   že byl film oceněn.   Evropský a americký divák v   tom však vidí pouze   historický válečný film s   dokonale natočenými   válečnými scénami a dobře   se vyvíjejícím dějem.   Císař Qin je zpočátku   vcelku sympatický, ale   postupně se v jeho charakteru   rozvíjí bezohlednost a zlo.   Nemilosrdné vládnutí k   němu přivede i vraha,   kterého v dalším snímku   ´Hrdina´ z roku 2002   ztvární Jet Le. Scénář je   zajímavý a historicky i   místy složitý ke   správnému uchopení politiky   a intrik. Skoro by se dalo   říci až k neuvěření.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama