Cerven
ohodnotit

Císař a vrah

Ťing Kche cch' Čchin wang

Další název:
Jing Ke ci Qin wang, The Assassin; The Emperor and the Assassin; The First Emperor
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
162 minut
„Velkolepý historický příběh o sjednotiteli Číny, intrikách na dvoře Čchin a půvabné konkubíně Čao.“

Obsah filmu Císař a vrah

 
Dvě a půl století trvalo ve starobylé Číně období tzv. "Válčících států". Až se konečně v království Čchin (Qin) našel vládce, který měl nejen svou vizi, ale i dost odvahy a sil, aby tomuto strašnému období učinil konec. Budou ho nazývat Prvním císařem a dynastie jeho jména bude navždy připomínat sjednocení sedmi států v obrovskou říši. Zatím je však vládcem svého státu a ostatními je považován za nepřítele. Jediná, kdo v něj upřímně věří, je jeho konkubína Čao (Zhao), která jej provází od dětství. Dvůr kolem něj i ti nejbližší však spřádají své intriky a Čao Čeng (Zhao Zheng) má před sebou veliký úkol. Věrná konkubína pro svého krále...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
čínská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Císař a vrah >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2018
Další impozantní čínský historický epos,   tentokrát o vůli císaře dobít další   království na vytvoření velké říše. A tak   tu máme boj o moc za pomoci šílené války   zničující především lid. Příběh o   sjednocení Číny tím nejbrutálnějším   způsobem. Zručně natočený snímek Kaige Chena   dle vlastního scénáře. Císař Qin (Čchin)   byl známý svou krutostí a snímek poukazuje na   jeho počínání. Potlačování myšlenek,   pálení knih, likvidace celých vesnic, mučení   atd, atd. Temná stránka Číny nesoucí se v   podstatě do dnešních dnů. Snímek přiznává   historii Číny, které je po tomto císaři   pojmenováno, a které dnes slouží čínské   komunistické straně k učení pro poučení   důvodu vzdát se svých nároků, jako je např.   právo, aby Čína zůstala i nadále velká a   mocná. Zkrátka něco jako agitka. Není divu,   že byl film oceněn. Evropský a americký divák   v tom však vidí pouze historický válečný   film s dokonale natočenými válečnými scénami   a dobře se vyvíjejícím dějem. Císař Qin je   zpočátku vcelku sympatický, ale postupně se v   jeho charakteru rozvíjí bezohlednost a zlo.   Nemilosrdné vládnutí k němu přivede i vraha,   kterého v dalším snímku ´Hrdina´ z roku 2002   ztvární Jet Le. Scénář je zajímavý a   historicky i místy složitý ke správnému   uchopení politiky a intrik. Skoro by se dalo   říci až k neuvěření.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2012
Historický číský, velkolepě pojatý film.   Film měl zcela jistě věrohodnou atmosféru a   mnohdy i tu a tam se objevilo napětí, které   bylo posíleno krvavými scénami. Zčásti byl   film díky čínským jménům, věřím, že   odpovídaly historickým osobám, nepřehledný.   Evropanovi zákonitě unikají historické   souvislosti. Herecké výkony mají slušnou   úroveň a dynamiku.
flekl
Hodnocení:
Přidáno: 11.3.2011
Na to, jak je tento film dlouhý, jsou scény,   které jsou nesrozumitelné a je jich dost. Dále   nevím, proč jsou herci a tvůrci filmu jen   čínsky.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Císař a vrah (1998)Císař a vrah (1998)Císař a vrah (1998)Císař a vrah (1998)
Reklama