Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Co se vlastně stalo

What Just Happened

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
100 minut
„Zatloukat, zatloukat a zatloukat. Film z hollywoodského zákulisí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Co se vlastně stalo
Filmová továrna na sny jménem Hollywood přetrvává už skoro celé století a přežila nejen měnící se režimy a vkus diváků, ale také občasné výpady do vlastních řad, jež se přibližně od třicátých let minulého století celkem pravidelně opakují v hollywoodské filmové nabídce. Řada z nich je právem zapomenuta, některé se naopak staly klasickými díly – např. Zrodila se hvězda (1937) Williama Wellmana, Sunset Blvd. (1950) Billyho Wildera, Město iluzí (1952) Vincente Minnelliho, Co se vlastně stalo s Baby Jane (1962) Roberta Aldriche nebo Altmanův Hráč (1992). Jedním z posledních příspěvků do tohoto pomyslného žánru je nahořklá komedie Co se vlastně stalo (2008), natočená režisérem Barrym Levinsonem (Oscar za Rain Mana) podle stejnojmenné memoárové knihy producenta Arta Linsona, jejíž název trefně doplňuje podtitul Hořké hollywoodské příběhy z přední linie.

Stárnoucí producent Ben (Robert De Niro) býval mocným hollywoodským hráčem, ale momentálně má kromě nezvládnutého soukromého života dva projekty s velkými problémy. První je pokusem šíleného Brita Jeremyho (Michael Wincott) o umělecký snímek, který šéfka studia (Catherine Keenerová) kvůli mizerným zkušebním projekcím nenávidí, ale který dostane ještě před dokončením pozvání do Cannes. Druhý je akční podívanou, jejíž zamýšlená hvězda Bruce Willis kategoricky odmítá shodit svůj zálesácký plnovous.

Levinson se s De Nirem sešli už před více než dekádou u realizace vizionářské satiry Vrtěti psem (1997), z níž Hollywood nevyšel právě nejlíp, a jejich nový pohled na město filmových iluzí nešetří nikoho, kdo v Hollywoodu pracuje. Po jeho zhlédnutí v nás převládne dojem, že je vlastně malý zázrak, když tam čas od času vznikne dobrý film.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Co se vlastně stalo
Stárnoucí hollywoodský producent Ben se snaží oživit svou upadající kariéru. Jeho důvody jsou velmi osobní: dcera, která dospěla příliš rychle, dvě bývalé manželky a mnozí kolegové z branže, jimž by jeho ponížení udělalo radost. Nutnost dokončit nový film ve vražedně krátkém termínu mění Benův život v peklo. Všechno ještě zhoršují šéfka studia Lou, neurotický agent Dick, scenárista Scott a ambiciózní britský režisér Jeremy – a
především diváci první zkušební projekce, kterým se vůbec nelíbí drsné finále jeho díla. Komedií natočenou podle stejnojmenné autobiografické knihy hollywoodského producenta Arta Linsona (jenž je i autorem scénáře) se režisér Barry Levinson hlásí ke klasické hollywoodské satiře mířící do vlastních řad i k vlastnímu úspěšnému snímku Vrtěti psem (Wag the Dog, 1997). Snímek plný hereckých hvězd v čele s
Robertem De Nirem si odbyl světovou premiéru na festivalu Sundance 2008 a vřelý zájem
publika si získal i na slavnostním zakončení letošního MFF v Cannes. [MFF Karlovy Vary 2008] (oficiální text distributora)


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Co se vlastně stalo
Letošní 43. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude 4.7.2008 zahájen filmem Co se vlastně stalo / What Just Happened.

Satirická komedie o hollywoodském producentovi, jehož chvilka slávy již dávno minula. Při natáčení svého nového filmu prochází peklem a snaží se ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.

Film je natočen podle knihy Arta Linsona What Just Happened? Bitter Hollywood Tales From the Front Line, který k filmu napsal scénář a zároveň byl spoluproducentem.

Snímek se dočkal světové premiéry na festivalu Sundance 2008 a na letošním festivalu v Cannes byl uveden na slavnostním zakončení.

Režisérem filmu je Barry Levinson, který je držitelem Oscara za film Rain Man (Rain Man, 1988) a čtyřikrát byl na tuto cenu nominován – v roce 1992 za kriminální drama Bugsy (Bugsy, 1991), v roce 1991 za drama Avalon (Avalon, 1990), v roce 1983 za krátkometrážní komedii Diner (Diner, 1982) a v roce 1980 za kriminální drama …A spravedlnost pro všechny (…And Justice for All, 1979).

Hlavní roli ve snímku natočeném v koprodukci společností Tribeca/Linson Films a 2929 Productions hraje Robert De Niro, který se slavnostního zahájení festivalu zúčastní. Slavný herec, režisér a producent Robert De Niro, dvojnásobný držitel Oscara, čtyř dalších oscarových nominací a laureát Zlatého globu převezme v Karlových Varech Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Premiéra filmu v USA je 3. října 2008. Uvedení v českých kinech plánujeme v prvním čtvrtletí roku 2009. O přesném datu premiéry Vás budeme informovat.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

14 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Svět zvířat

18:30 - 19:25

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Hospoda (1996) [TV seriál]

18:50 - 19:30

24 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Úkryt (The Panic Room)

Úkryt
The Panic Room

Protiproud (Undertow)

Protiproud
Undertow

Otto Rošetzký

Rošetzký Otto

Útěk z vězení (Prison Break)

Útěk z vězení
Prison Break

Matthew Glen

Glen Matthew

Bajaja

Bajaja
Bajaja

Naposled navštívené:
Úkryt (The Panic Room)

Úkryt
The Panic Room

Protiproud (Undertow)

Protiproud
Undertow

Otto Rošetzký

Rošetzký Otto

Útěk z vězení (Prison Break)

Útěk z vězení
Prison Break

Matthew Glen

Glen Matthew

Bajaja

Bajaja
Bajaja