Cerven
ohodnotit

Colette: Příběh vášně

Colette

Rok:
2018
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2019
„Fascinující příběh ženy, která svými erotickými romány šokovala pařížskou společnost v první polovině 20. století.“

Obsah filmu Colette: Příběh vášně




 
Skandální příběh nekonvenční a talentované ženy, jejíž život byl stejně pikantní, jako romány, kterými okouzlila pařížskou společnost v první polovině 20. století.

Mladinká Sidonie-Gabrielle Colette se zamiluje do o 15 let staršího, charismatického pařížského literáta Willyho. Poté, co se vezmou, je Colette z klidného venkovského prostředí katapultována do světa zářivých pařížských salónů a opojných večírků francouzské smetánky.

Colette se přizpůsobuje novému životu, noří se do bohémského světa svého manžela. Inspirativní prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent.

Píše první dílo ze série o Claudine. Willy jí...
 
Související odkazy
 
Recenze: Colette: Příběh vášně

Keira Knightley v roli slavné francouzské spisovatelky žijící na přelomu 19. a 20. století. Tedy nic o holocau... číst dál

 
 
RECENZE: Keira Knightley je sličná skandalistka Collete. Bez vášně

Z neznámých důvodů tuzemský distributor snímku Colette přidal k jeho originálnímu názvu, prostému jménu slavné francouzské spisovatelky, podtitul Příběh vášně. Snad chtěl lákat na dráždivost spojovanou s osudem dobové skandalistky. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
5.1
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Colette: Příběh vášně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2019
Sidonie-Gabrielle Colette, vystupující také pod   pseudonymy Willi či Colette-Willi, byla   francouzská novinářka, spisovatelka a varietní   umělkyně nominovaná v roce 1948 na Nobelovu   cenu za literaturu. K tomu však měla cestu velmi   trnitou a o tom vypráví tento příběh, který   je natočený jako na politickou objednávku v   rámci propagace genderové rovnoprávnosti.   Takže z toho dýchá i patřičný feminismus.   Ono totiž tady o nic jiného ani nejde. Příběh   připomíná její první sňatek a první romány   z nutnosti s postavou Claudine napsané podle   svého života, sniž ta první pojednává o   dospívání, které však pod svým jménem vydal   její manžel. A léta běží a úspěchy knih se   střídají s krachy a dokonce i s exekucí. Ale   to by samozřejmě nebylo, aby okolnosti nevzali   za své, čímž se Colette nakonec vzepře a   přizná své autorství i navzdory rozvodu.   Takže něco jako plnohodnotný životopisný   snímek o této významné spisovatelce rozhodně   nečekejme. Ano. Je tu zvýrazněná především   jako významná žena, zatímco její manžel jako   obyčejný všehoschopný parazit. A ženám   tímto příběhem moralizačně napovídá, že   se nemají čeho bát, naopak si mají stát za   svým a za své místo ve společnosti a uznání   plně bojovat. Touha a usmíření, hrdost a   předsudky. To je hlavní deviza toho, oč tu   běží. Jako kostýmní film moc nenadchne, ale   dejme tomu. Keira Knightley je v každé scéně   ve své roli okouzlující a velmi sympatická.   Až to budí dojem o záměru. Sympaticky vypadá   i její manžel, ale jak by ženy řekly, je to   jen obyčejný chlap se svými touhy. A ty touhy   tu jsou samozřejmě plně zvýrazněny. Ale v   rámci rovnoprávnosti tu jsou touhy i samotné   Colette, ale ku prospěchu její věci. Sice   citlivě, ale přeci, se tu například hovoří o   sexualitě a to nejen profesionální, ale i   soukromé. Třeba že muž má právo podvádět   ženu, ale je nepředstavitelné, aby žena byla   vdaná za muže a zároveň měla lesbický vztah.   Je to zvláštní snímek ve svém podání,   který mohou ohodnotit skutečně jen znalci   života této spisovatelky. V rámci současné   politiky toho má ve vínku více než dost. Ale   natočený je hezky. Úsměvnost, dramatizace,   emoce. To vše v rámci pochopení snímek   obsahuje. Částečně byl natáčený v Maďarsku   za účasti několika maďarských herců a je v   rámci atmosféry zábavný a plynulý, avšak   svému úspěchu nijak zvlášť nedosáhl. A my   se jen můžeme dohadovat, z jakého důvodu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Colette (1991)

 Colette (1991)
Colette n
Becoming Colette
Žánr: životopisný
Země: Spolková republika Německo / Velká Británie / Francie
Režie: Danny Huston

(remake)

Colette: Příběh vášně (2018)Colette: Příběh vášně (2018)Colette: Příběh vášně (2018)Colette: Příběh vášně (2018)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jason Statham

Statham Jason

96 hodin (Taken)

96 hodin
Taken

Stephen Philipson

Philipson Stephen

Košer trest (Schächten)

Košer trest
Schächten

Ťaví zadok

Ťaví zadok
Ťaví zadok

Holly Valance

Valance Holly

Král, který rád hrál

Král, který rád hrál

Mladé letá

Mladé letá
Mladé letá

Vrať se do hrobu!

Vrať se do hrobu!

Tanečník (Bootmen)

Tanečník
Bootmen

Naposled navštívené:
Jason Statham

Statham Jason

96 hodin (Taken)

96 hodin
Taken

Stephen Philipson

Philipson Stephen

Košer trest (Schächten)

Košer trest
Schächten

Ťaví zadok

Ťaví zadok
Ťaví zadok

Holly Valance

Valance Holly

Král, který rád hrál

Král, který rád hrál

Mladé letá

Mladé letá
Mladé letá

Vrať se do hrobu!

Vrať se do hrobu!

Tanečník (Bootmen)

Tanečník
Bootmen