Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Crash Dive
Válečný film - Crash Dive 1943 – Rychlé ponoření
Poručík Ward Stewart - Tyrone Power vzpomíná na palubě ponorky US Albacore, na své setkání s půvabnou Jean Hewlitt – Anne Baxter, se kterou se setkal pár dnů před vyplutím. Jejich ponorka se za okamžik stala cílem přepadení, blízko se totiž ukázala nacistická Q-Boat, a posádka měla zřejmě v úmyslu jejich ponorku před ponořením přepadnout, a zmocnit se jí. Situaci zachraňuje velitel Dewey Connors - Dana Andrews, kterému se podaří včas nalodit členy posádky, a včas se ponořit. Ponorka se vrací do Nového Londýna, Ward vyhledá Jean, a zjistí, že je Connorsovou snoubenkou. Mezi oběma muži je velké napětí, a přesto spolu musí vyplout. Jedná se o tajnou misi. V jižním Pacifiku se objevil podezřelý tanker, a z toho vyplývá, že by se někde, na některém z malých ostrůvků, mohla vyskytnout základna na pohonné hmoty. Jedná se skutečně o nacistickou zásobovací základnu. Ward se nabízí, že povede útok na pevninu a tankery zničí. On i jeho komando skutečně splní své poslání, i přes silný odpor z německé strany, ale za cenu životů svých kamarádů, vojáků…..

MartaH.clara.b


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Crash Dive
Film Crash Dive mal byť posledným filmom Tyrona Powera pred tým, ako narukuje k americkej námornej pechote.

Crash Dive je pôsobivý príbeh o ponorkách a torpédových člnoch, ktoré čelia nemeckému námornému útoku v severnom Atlanitku.

Ako je v týchto filmoch z roku 1943 bežné, je aj tu vedľajšia romantická zápletka, ktorá zaberá väčšiu časť úvodnej scény: hrá tu Anne Baxterová v milostnom trojuholníku s Powerom a jeho veliacim dôstojníkom Danou Andrewsom. Ale potom sa objavuje zopár vzrušujúcich námorných akcií s horiacimi člnmi, zachraňovaním na mori a členov posádok.

Celú mechaniku výzbroja a logistiku ponorkovej vojny v severnom Atlaniku schopne riadi režisér Archie Mayo a tým pre špeciálne efekty.

V úvode filmu sa predvádzajú na pohľad lahodné manévre a prehliadky vojenských síl a námorníci v bielych čapiciach v nich pochodujú za svojimi veliteľmi v ukážkových rozostupoch. Neskôr sa odohráva veľa vzrušujúcich scén v ktorých horí more na ktorom plávajú krehké ale pevné člny do ktorých presadnú muži z ponoriek, ktorý sa chcú pustiť do podzemnej akcie proti nepriateľovi.

Anne Baxterová je veľmi dobrá ako objekt Powerovho milostného záujmu, ale niektorým prekážalo, že bolo veľa času stráveného práve týmto cukrovaním medzi nimi.

May Whittyová je obsadená bez zvláštneho dôvodu, ale príjemne pripomína svoju lady Beldonovu v slávnom filme Mrs. Miniver. Henry Morgan vždy spoľahlivý herec dodáva niektorým scénam z výcviku a z boja tú správnu iskru.


Autor: pataamat

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

22 minut již uběhlo
99 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

06:50 - 07:45

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:25

86 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:05 - 07:35

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama