Cerven
ohodnotit

Dannyho parťáci

Ocean's Eleven

Další název:
Dannyho jedenástka (SK); Ocean's Eleven: Dannyho jedenástka (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
7.3.2002
„3 kasina, 11 chlápků, 150 milionů babek. To je celkem slušný, ne?“
Popis / Obsah / Info k filmu Dannyho parťáci
Danny Ocean (George Clooney) je „zlodej“ vysokého rangu - elegantný, nadpriemerne inteligentný s kombinatorickými schopnosťami. Rád sa hrá, jeho hry však nie sú obyčajné, Danny hľadá vzrušenie vo víťazstve nad zložitými bezpečnostnými systémami. Krátko po prepustení z väzenia dá dohromady „jedenástku“, čo znamená, že osloví desať chlapíkov „s rovnakou krvnou skupinou“, s ktorými chce naraz prepadnúť tri kasína úlisného Terryho Benedicta (Andy Garcia), skrývajúce vo svojich sejfoch 150 miliónov dolárov - kartové eso a svojho najlepšieho priateľa Rustyho Ryana (Brad Pitt); vreckového zlodeja Linusa Caldwella (Matt Damon), rovnako šikovného ako bol svojho času jeho otec; zdatného pyrotechnika Bashera Tarra (Don Cheadle); Reubena Tishkoffa (Eliott Gould), ktorý o jedno zo svojich kasín prišiel práve kvôli Benedictovi; bratov Virgila (Casey Affleck) a Turka (Scott Caan) Malloyovcov, skvelých šoférov; kartového podvodníka Franka Cattona (Bernie Mac), ktorý sa zamestná v jednom z kasín ako krupiér; Saula Blooma (Carl Reiner), ktorý sa na zaslúženom odpočinku zúfalo nudí, a tak si rád strihne úlohu zámožného obchodníka so zbraňami ubytovaného v jednom z hotelov; Livingstona Della (Eddie Jemison), ktorý „miesta činu“ dokáže dokonale prešpikovať plošticami a tiež „pozerať na prsty“ bezpečnostnej službe kasín; nuž a na záver i mimoriadne ohybného akrobata Yena (Shaobo Qin), ktorého úloha bude vskutku zaujímavá... Terry Benedict mimochodom žije s Dannyho bývalou ženou Tess (Julia Roberts)... Je to len zaujímavá zhoda okolností, náhoda - alebo motív? To vie len on. V každom prípade riskuje nielen svoj život, ale aj možnosť opäť sa zblížiť s Tess. Ak sa mu však jeho takmer neuskutočniteľný plán podarí zrealizovať, potom naopak získa všetko...!

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dannyho parťáci
Sotva je okouzlující zloděj Danny Ocean podmínečně propuštěn z vězení v New Jersey, pustí se do přípravy další velké akce. Hodlá vyloupit trezor kasina Mirage, který je považován za nedobytný. Dodávají se sem peníze z dalších dvou kasin patřících Terrymu Benedictovi. Společně s falešným karetním hráčem Rustym přesvědčí boháče Reubena, aby jejich akci finančně zabezpečil, a začne dávat dohromady tým složený z druhořadých kriminálníků různých specializací. Vybudují dokonalou repliku podzemních prostor kasina, kde trénují jednotlivé kroky loupeže. Rusty zjistí, že milenkou majitele je umělecká kurátorka Tess, bývalá Dannyho manželka. Přes všechny obtíže se plán rozjíždí. Saul se vydává za bohatého obchodníka a přesvědčí Benedicta, aby mu v trezoru krátkodobě uložil důležitou zásilku. Netuší, že v kufříku je zařízení, které lupičům pomůže proniknout do trezoru. Bratři Malloyovi pomohou dopravit do trezoru důmyslně ukrytého Jena. Linus do střežené zóny vstoupí jako kontrolor asociace heren a společně s Frankem ukradne bezpečnostní kódy. Odvážnou fintou pronikne do trezoru i Danny. Jeho parťáci otevřou sejf. Vše jde hladce. Pak zazvoní Benedictův mobil a Rusty majiteli kasina oznámí, že ho právě okrádají, že trezor je plný výbušnin a pokud nenechá lupiče odejít s osmdesáti miliony, přijde o všechno. Benedict však nehodlá o své peníze přijít. A to je chvíle, kdy udělá chybu, na kterou Danny čekal.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dannyho parťáci
Lupič Danny Ocean (George Clooney) je mužem činu. Ještě neuplynulo ani 24 hodin od chvíle, kdy byl propuštěn z věznice v New Persey a již plánuje další akci. Za jednu noc hodlá Danny spolu s týmem jedenácti specialistů přepadnout najednou hned tři kasina, která ve svých sejfech skrývají stopadesát milionů dolarů. Všechna kasina patří Terrymu Benediktovi (Andy Garsia), který shodou okolností právě žije s Dannyho bývalou ženou Tess (Julia Roberts).
Je to náhoda nebo motiv? To ví pouze on.
V každém případě riskuje nejen svůj život, ale také možnost se s Tess sblížit. Pokud se mu to jeho takřka neuskutečnitelný plán podaří zrealizovat, získá naopak všechno…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dannyho parťáci
Krátce po drogovém dramatu Traffic - Nadvláda gangů (2000) se do našich kin dostává i následující snímek režiséra Stevena Soderbergha - remake zlodějské komedie Ocean's Eleven (1960, Dannyho jedenáctka – TV), kterou natočil Lewis Milestone s Frankem Sinatrou v hlavní roli. Podobně jako v Zakázaném ovoci (FP 11/98) se Soderbergh zaměřil na kriminální komedii s bankovním lupičem-gentlemanem, tentokrát ovšem s klasickým přímočarým příběhem. Původní ryze oddechový syžet, líčící "podraz" sympatického mazaného hrdiny na mocného a amorálního protivníka, přitom ponechává beze změny. - Danny Ocean vzápětí po podmínečném propuštění z vězení rozjíždí velkou akci: s pomocí party rozličně specializovaných kriminálníků hodlá ulehčit o sto padesát milionů dolarů sejfu lasvegaského kasina Mirage, kam se dostávají i zisky z heren MGM Grand a Bellagio. - Vyprávění se kochá podrobnostmi pečlivě naplánované a důvtipně provedené akce, v níž elegantní lupič (mezi jehož zásady patří okrádat jen bohaté, nikoho během akce nezranit a hrát vabank) dokáže z outsiderů sestavit perfektně sehraný "vítězný" tým. Zatímco ostatní motivuje vidina tučného zisku, Danny vykonává promyšlenou, chladnokrevnou pomstu na majiteli trojice kasin Terrym Benedictovi, který teď žije s jeho bývalou manželkou Tess. Srdce milované ženy se mu opravdu podaří získat zpět. - Významově "prázdnou" zlodějskou zápletku kombinovanou s milostnou romancí povyšují na úroveň zdařilého filmového dílka brilantně napsané dialogy a ukázněné a přitom uvolněné herecké hvězdy. Vedle George Clooneyho, jehož Soderbergh využil už v Zakázaném ovoci, a Julie Robertsové, která velmi uspěla v titulní roli jeho filmu Erin Brockovich, dostali příležitost osvěžit své image i Andy Garcia, Brad Pitt nebo Matt Damon. Mezi hlavní kvality snímku patří stylová režie, vychutnávající i ty nejjemnější detaily. Jako kameraman Soderbergh (pod pseudonymem Peter Andrews) opět uplatňuje svou oblíbenou kombinací nejrůznějších optik, jež se stávají součástí děje (srv. především vztah reálu a snadno zfalšovatelných pohledů bezpečnostních kamer). Vedle osobností, jež hrají samy sebe a dodávají tak na věrohodnosti prostředí, se ve filmu mihnou i dva herci z původního filmu, Henry Silva a Angie Dickinsonová.
-ap- Filmový přehled 2002/3,

Autor/Zdroj: -ap-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dannyho parťáci 3 (2007)

 Dannyho parťáci 3 (2007)
Dannyho parťáci 3 n
Ocean's Thirteen
Žánr: krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Soderbergh

(pokračování)

Dannyho parťáci 2 (2004)

 Dannyho parťáci 2 (2004)
Dannyho parťáci 2 n
Ocean´s Twelve
Žánr: krimi / komedie
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Steven Soderbergh

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - České tajemno (2020) [TV cyklu...

11:40 - 12:25

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:40 - 12:35

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Po stopách strachu

Po stopách strachu
Po stopách strachu

Edward Jemison

Jemison Edward

Max Lemcke

Lemcke Max

Naposled navštívené:
Po stopách strachu

Po stopách strachu
Po stopách strachu

Edward Jemison

Jemison Edward

Max Lemcke

Lemcke Max