Cerven
ohodnotit

Dědeček je lepší než pes [TV film]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
52 minut
„Televizní film pro děti o hledání, nalezení a rodinném usmíření.“
Popis / Obsah / Info k filmu Dědeček je lepší než pes
POZOR SPOILER

Jirka a Zdeněk jsou kamarádi. Je zrovna Mikuláše a Jirka se přidává ke Zdeňkově rodině k oslavám. Tedy jezdí s nimi autem, hlavně s jejich dědou a rozdávají dárky. Pak již musí Jirka domů, kde je sám a sám. Rodiče doma nejsou, ale matka jej alespoň kontroluje přes telefon. A protože se cítí sám, půjčí si psa od Zdeňka. A přitom potká zvláštního Mikuláše. Ví toho až podezřele moc a dává velký dárek. To je Jirkovi moc divné, proto jej sleduje. Bohužel mu uniká. Mezitím se vrátili rodiče a nejsou nadšeni, že tu měl psa.

Další den Zdeňkův děda vysvětluje, že každý kluk má dva dědy a Jirku to začne zajímat. Když se ovšem začne vyptávat na druhého dědu doma, nikdo mu nechce odpovídat. A tak se ptá na policii. A jinde. Ale nikdo nic neví. Nakonec jej najde podle fotky domu. Jejich setkání je plné radosti. Děda mu vysvětlí, že se kdysi se synem pohádali. Dá mu stromek, který Jirka donese domů. Zde mu otec raději slíbí jako dárek psíka, jen když Jirka slíbí, že nebude za dědou chodit. A tak milý Jirka shání materiál na boudu pro psa. Pak hledá dědu a on nikde. Bude zase bez něj?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Dědeček je lepší než pes
Desetiletý Jirka moc touží po tom, aby pod vánočním stromečkem našel psa. Ale táta mu poví na rovinu, že pes nebude. Kluk se cítí osamocen, rodiče na něj nemají čas, to není jako u Kadrabů - jejich dědeček přijede až ze Šumavy a obejde si své vnoučata, pro Jirku má radu, že každý kluk má dva dědečky. Na chodbě domu se zničehonic objeví Mikuláš, který má pro něj plnou punčochu laskomin. Najednou se mu v hlavě urodí plán, že si svého dědečka najde sám. V pátrání mu pomůže album plné fotografií a velká lupa. Jaké je pro něj příjemné překvapení, když na jedné fotografii uvidí muže, který u něj byl jako Mikuláš. Začne pátrat, až svého dědečka objeví pro sebe. Začnou se kamarádit, ale jeho táta mu schůzky zakazuje. Pod stromečkem najde sice psa, ale časem zmoudřel a raději by chtěl dědečka. Když po vánočních svátcích jde dědu navštívit, ten mu neotevírá a zahradnictví je opuštěné. Příběh dopadne dobře, Jirka svého dědečka najde v nemocnici a je konečně čas, aby děda a pan doktor zakopali válečnou sekeru...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Dědeček je lepší než pes
Když se malý Jirka Novák s rodinou svého spolužáka Zdeňka zúčastní veselého mikulášského putování po městě, netuší, jak důležitou změnu v životě mu tenhle večer přinese. Příběh desetiletého chlapce, který nečekaně objeví svého dědečka, s nímž se jeho rodiče před lety navždy rozešli, vypráví citlivě o osamění, z něhož malý Jirka najde cestu a dokáže vrátit dědečka zpět do rodiny. Do hlavní role obsadil režisér Ivo Novák Jana Kalouse, jako jeho rodiče uvidíte Janu Krausovou a Jana Hrušínského, znovu nalezeného dědečka si zahrál Radoslav Brzobohatý.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Novoty (1997) [TV pořad]

07:45 - 09:00

4 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sviňák (Filth)

Sviňák
Filth

Janek Gregor

Gregor Janek

Terry Ray

Ray Terry

Jonah Hill

Hill Jonah

Jára Beneš

Beneš Jára

Samantha Neyland

Neyland Samantha

Kámoš (Buddy)

Kámoš
Buddy

Gustavo Dudamel

Dudamel Gustavo

Gerard Plunkett

Plunkett Gerard

Paula Trickey

Trickey Paula

Naposled navštívené:
Sviňák (Filth)

Sviňák
Filth

Janek Gregor

Gregor Janek

Terry Ray

Ray Terry

Jonah Hill

Hill Jonah

Jára Beneš

Beneš Jára

Samantha Neyland

Neyland Samantha

Kámoš (Buddy)

Kámoš
Buddy

Gustavo Dudamel

Dudamel Gustavo

Gerard Plunkett

Plunkett Gerard

Paula Trickey

Trickey Paula