Cerven
ohodnotit

Den a noc

Dag och natt

Další název:
Day and Night; Dag og nat
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
95 minut

Obsah filmu Den a noc

 
"Pro většinu lidí bylo úterý 9. září 2003 dnem, jako každý jiný. Alespoň pro jednoho člověka to ale byl den mimořádný. Toho dne si čtyřicetiletý Thomas Ekman, uznávaný architekt a vážený otec rodiny, ve 20.03 vstřelil do mozku kulku z pistole Walther GSP, kterou pro tento účel zakoupil."

Thomas dosáhl všeho, po čem ostatní vždy toužili – dobře placené práce, krásného auta, rodiny i velkého počtu milenek. Přesto je jeho život naplněný emočním chladem, bylo tohle všechno štěstí?
Nyní se psychicky zhroutil. Odjíždí do New Yorku a chce se se všemi rozloučit. Nikdo však netuší, že nemá ve skutečnosti v úmyslu jet do New Yorku, ale na mnohem...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Road movie z vnitřku auta, ale i útrob - tam se   časem nahromadila spousta věcí, které se   průběžně netřídily do pytle s názvem   minulost, poloprázdný vak pro současnost   pohltil jen prázdné lahve od alkoholu a ten   třetí zůstal nepojmenovaný... Chladnokrevnou,   tichou a svým způsobem uklidňující jízdu v   luxusním voze (kde se odehrává v podstatě   celý film!) protíná zžíravá upřímnost   řidiče, kterou se nechávají strhnout i osoby,   střídající se na sedadle spolujezdce a vzniká   tak prima návod, jak se před dobrovolnou smrtí   všem blízkým zaručeně zhnusit - to aby moc   netruchlili... Fascinující ledový výraz   Mikaela Persbrandta ani doporučení čtyř z   pěti sebevrahů nelze odbýt nízkým   hodnocením, ačkoliv se jedná o snímek, který   víc jak jednou vidět nemusíte.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Někdo by se divil jak se může celý film   odehrávat v autě.A je to tak.Hlavní   postava-Thomas Ekman-postupně nabírá do auta   své příbuzné a kamaráda,ale také náhodné   postavy-starého muže v zácpě aut a mladou   prostitutku.Se všemi si povídá.Se členy rodiny   rozebírá rodinné problémy a zamýšlí se kde   všichni udělali chybu.Nikdo z nich ale   netuší,že je to vlastně rozloučení a že   Thomase vidí naposled v životě.Výborná   psychologická sonda do duší zúčastněných.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Výborná filmařina
Příběh napovrch velice sebevědomého,ale   uvnitř momentálně nejnešťastnějšího   muže,který se chystá zabít.A tak během dne   pálí za sebou mosty v podobě rozhovoru se   svojí manželkou,jejím milencem a zároveň jeho   kamarádem,svojí milenkou,synem,sestrou a   matkou.Nikdo netuší o jeho záměru a tak nikdo   mu nemůže ani pomoci.Vše se odehrává během   jediného dne a vše je natočeno (!!!) v   autě,nebo vedle auta,přičemž celý film je   kamera umístěna jen v autě(!!!).
Dag och natt   je minimalistický snímek,který si vystačí s   kamerou jen v autě.Ale ty zajímavé   dialogy,které mají hlavu a patu a ta mluvená   depresivní destrukce dělá z tohoto dramatu   poutavou podívanou.Tomu říkám kreativní   filmařské umění z ničeho.A když v polovině   příběhu na vás ta všudypřítomná deprese   také dolehne,vynoří se stařík v automobilové   zácpě,aby zajímavě povídal o své práci na   veřejných záchodcích."Velké   finále" však nečekejte.Upřímně,nemusí   být ani zapotřebí.
Pro mě Dag och natt je   obdivuhodný film, který ale asi nesedne   každému.Obzvlášť pokuď dáváte přednost   komerčním záležitostem.Já tleskám a čím   víc si snímek nechávám uležet v hlavě,tím   mně připadá lepší a lepší.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Den a noc (2004)Den a noc (2004)Den a noc (2004)Den a noc (2004)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Keith Dorrington

Dorrington Keith

Choi Yoon-young

Choi Yoon-young

Gilles Marchand

Marchand Gilles

That Way with Women

That Way with Women
That Way with Women

Zdeněk Kubeček

Kubeček Zdeněk

Till We Meet Again

Till We Meet Again
Till We Meet Again

Ham Sung-won

Ham Sung-won

Franck Moore

Moore Franck

Kim Han

Han Kim

Naposled navštívené:
Keith Dorrington

Dorrington Keith

Choi Yoon-young

Choi Yoon-young

Gilles Marchand

Marchand Gilles

That Way with Women

That Way with Women
That Way with Women

Zdeněk Kubeček

Kubeček Zdeněk

Till We Meet Again

Till We Meet Again
Till We Meet Again

Ham Sung-won

Ham Sung-won

Franck Moore

Moore Franck

Kim Han

Han Kim