Cerven
ohodnotit

Désiré Landru [TV film]

Další název:
Vášeň pána Landrua
Země:
Rok:
2005
Délka:
96 minut
„Miloval ženy, jejich peníze a s těly si uměl poradit. Pařížská gillotina nabrousila své ostří. Francouzský film o slavném vrahovi žen.“

Obsah filmu Désiré Landru

 
Mnohé z našich babiček si vzpomenou na francouzského sériového vraha žen a ti starší si vzpomenou na film Charlieho Chaplina Monsieur Verdoux, inspirovaný skutečnou postavou vraha Désiré Landruho.

Před rokem 1914 žil pařížský občan Désiré Landru se svou ženou a třemi dětmi celkem chudobně. Pro drobné krádeže a podvody se ocitl i ve vězení. První světová válka posílala hromadně na smrt muže a Paříž byla plná vdov a těch, které s větší či menší trpělivostí čekaly na své vyvolené. Válka vše zrychluje, a tak byly noviny plné inzerátů osamělých žen, které nechtěly v životě zůstat samy. Désiré Landru inzeráty pečlivě sledoval, třídil,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Desiré Landru (1869-1922), zvaný Modrovous, žil   V Paříži spořádaně se ženou a třemi   dětmi. V době první světové války byla   Paříž plná vdov a žen čekajících na   návrat svých vyvolených. Noviny byly zaplněny   inzeráty osamělých žen. Inzeráty Landru   sledoval, pečlivě třídil, odpovídal a   okouzloval ženy, které mu rády podléhaly. Pod   slibem manželství je vozil do pronajatého domku   nedaleko Paříže v Gambais, kde ženy   chladnokrevně zabíjel. Černý a štiplavý   kouř, který stoupal z komína zanedbaného   domku, se mu stal osudným, mimo jiných důkazů.   Landru stanul před pařížským soudem a dne 24.   února 1922 byl popraven gilotinou. Do vězení   dostával tisíce dopisů od svých obdivovatelek,   dárky a nabídky k sňatku. Důvěřivost žen   nezná mezí a nepodléhá času.
Televizní   zpracování příběhu je neméně dobré jako   film Clauda Chabrola z roku 1963.
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2009
Pěkný a velmi věrně udělaný film o portrétu   osobnosti D. Landrua, vraha, který i takřka na   popravišti dostával ještě milostné vzkazy od   žen, které s ním chtěly uzavřít sňatek. Je   až z podivem, jak velké charisma musel tento   nelítostný člověk mit, neboť žádná z   těchto žen se nebála krutého osudu, jakého by   se jí dostalo. Tento snímek působí   věrohodně, hlavní představitel podal dobrý   výkon.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Dobrý námet filmu, aj vzhľadom na fakt, že bol   robený podľa skutočných udalostí, ale   spracovanie filmu podľa mňa dosť zaostáva,   výnimkou nie je ani herecké obsadenie.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Patrick TimsitDésiré Landru (2005) [TV film]Désiré Landru (2005) [TV film]Patrick Timsit
Reklama