Cerven
ohodnotit

Detonator [Video]

The Detonator

Další název:
John Doe, Razor's Edge
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
94 minut
„Zrada je součástí hry“
Popis / Obsah / Info k filmu Detonator
Detonátor - ruské krycí jméno pro biochemické zbraně.
Detonátor - zařízení pro odpalování výbušnin.
Z tajné ruské základny je ukradena biologická bomba zvaná Břitva.Základna je zničena a tým zlodějů se pod vedením Yurije Mishatova (Vincenzo Nicoli) vydá na dlouhou cestu do Rumunska, kde už netrpělivě čeká kupec.

Rumunsko, Bukurešť
Sonni Griffith (W. Snipes) přistál na letišti v Bukurešti, kde jej vyzvedne Dimitru Ilinca (Matthew Leitch). Odveze ho na fotbalové hřiště za překupníky zbraní, aby provedli obchod. Dimitru dostane telefonem echo, že Sonni je polda. Ten poté čtyři překupníky zabije a naživu nechá jen Dimitru. Pak se nechá zatknout policií, která zatkne také Dimitru, jenž je synovcem Jozefa Bostanescu (Tim Dutton), velkého mafiánského bosse. Ten, když se to dozví, nařídí Sonniho zabít.

Toho mezitím dostane z vězení agent CIA a Sonniho přítel Michael Shepard (William Hope), který kvůli němu přijel až z Německa. Shepard dá Sonnimu za úkol hlídat a odvézt svědkyni Nadiu Cominskou (Silvia Colloca) do New Yorku. Sonni si pro ni jede do tajné skrýše CIA, kde ji hlídá několik agentů. Dimitru je také propuštěn a odjíždí za svým strýcem, který mu vynadá za to, co se stalo.

Sonni čeká v domě na eskortu,bkdyž tam vtrhnou Bostanescovi lidé,bkteří zabijí agenty a chtějí unést Nadiu.bSonni to však nedovolí,bs Nadiou uprchne a ukryjí se v motelu.bSonni připoutá Nadiu v pokoji a jde zavolat Shepardovi, nakoupí jídlo a vrátí se zpět. Shepard se zatím na stanici radí, co dělat dál. Pak nechá bezpečnostního technika Mitchela (Warren Derosa) všechny agenty prověřit.

Ráno se sejde se Sonnim, domluví plán úniku a pak se rozejdou. Sonni tuší, že je sledují a tak svým pronásledovatelům přichystá malé překvapení. Většina z nich umírá a Nadia postřelí Dimitru. Sonni a Nadia prchají autem. Po zběsilé honičce se zbaví zbytku nepřátel a ukryjí se v opuštěném domě.

Po prozrazení jejich úkrytu v motelu nechá Shepard prověřit velitele Flinta (Michael Brandon) a hledá Dimitru, jehož nechal Bostanescu pro neschopnost zastřelit. I technik Mitchel má pocit, že po něm někdo jde a tak se s Shepardem setká raději v casinu, kde mu předá CD s důkazy o tom, že si Bostanescu kupuje Flinta.

V opuštěném domě zatím Nadia uvaří dobrou večeři, při níž Sonnimu nabídne útěk s 30 mil. dolary, o které vlastně celou dobu jde. Ještě tu noc se spolu vyspí. Druhý den ráno ale Nadia zatelefonuje Bostanescovi, že se chce domluvit a také mu řekne, kde se nachází. Jeho lidé pro ně přijedou a vezou je na fotbalový stadion, kde hraje Bostanescův tým velmi důležitý zápas.

V autě se Sonni dozví o Nadii hnusné věci a taky, že to všechno dělá pro svého syna Alexe, jehož teď má a vychovává Bostanescu. Poté se Sonni dostane z pout a všechny v autě, které se vybourá, zabije. Druhé auto s Nadiu pokračuje dál na stadion. Tam přijel konečně také Mishatov i s biologickou bombou, kterou od něj chce Bostanescu koupit za 25 mil dolarů a poté použít ve Washingtonu.
Sooni pokračuje v cestě na stadion, kde už probíhá zápas ,na policejní motorce, kterou ukradl. V zázemí stadionu v místnosti s bombou probíhá hádka. Sonni vypne hlavní jistič od elektřiny a v potemnělé místnosti vypukne přestřelka, kterou přežije jen Bostanescu, Nadia a její syn Alex, který uteče. Sonni jej objeví a schová. Pak se vydá za Nadiou, kterou postřelil Bostanescu do nohy a teď po ní chce čísla účtů, kde je uloženo těch 30 mil. dolarů. Sonni jej ale zabije nožem, jenž na něj Bostanescu vytasil.

Sonni a Shepard jdou spolu zatknout Flinta, který jak se zdá byl Bostanescovám tzv. "opravářem průšvihů". Flint to ale není. Zrádce je právě Shepard, jenž to všechno narafičil tak, aby to směřovalo k Flintovi. Sonni a Shepard se spolu začnou hádat a nakonec po sobě oba dva vystřelí......jsou mrtví.

USA
Na hřbitově hrdinů se koná pohřeb Sonniho Griffitha. Po ukončení obřadu přichází Flint k zaparkovanému autu před hřbitovem. Otevírá se okénko. Vevnitř sedí Sonni, Nadia a její syn Alex. Flint jim přeje hodně štěstí do nového života.


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Detonator
Tajný agent CIA Sonni Griffith cestuje do Polska, aby tam odhalil překupníka zbraní a překazil prodej jaderné bomby. Griffitha ale někdo prozradí a končí ve vězení..., ze kterého je ale rychle propuštěn z jediného důvodu. Čeká ho další mise: doprovod překrásné Rusky Nadi do Spojených států. Griffith brzy zjišťuje, že statečná Nadia prchá před tím samým obchodníkem se zbraněmi, kterého on měl v úmyslu zničit. Uchránit Nadiu nebude snadné. Jen ona totiž ví, kde je ukrytých 30 milionů dolarů určených na nákup jaderné bomby.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Novoty (1997) [TV pořad]

07:45 - 09:00

3 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jízda v bouři (Ride in the Whirlwind)

Jízda v bouři
Ride in the Whirlwind

Pavlíniny písničky a povídačky

Pavlíniny písničky a povídačky

Rodney Rowland

Rowland Rodney

Jennifer Ulrich

Ulrich Jennifer

Křídla

Křídla

Michéle Girardon

Girardon Michéle

Zdeněk Zábranský

Zábranský Zdeněk

Jarmila Tomišková

Tomišková Jarmila

John Singleton

Singleton John

Enrique Bravo

Bravo Enrique

Naposled navštívené:
Jízda v bouři (Ride in the Whirlwind)

Jízda v bouři
Ride in the Whirlwind

Pavlíniny písničky a povídačky

Pavlíniny písničky a povídačky

Rodney Rowland

Rowland Rodney

Jennifer Ulrich

Ulrich Jennifer

Křídla

Křídla

Michéle Girardon

Girardon Michéle

Zdeněk Zábranský

Zábranský Zdeněk

Jarmila Tomišková

Tomišková Jarmila

John Singleton

Singleton John

Enrique Bravo

Bravo Enrique