Cerven
ohodnotit

Dívčí most

Devojački most

Další název:
Maiden Bridge
Žánr:
Rok:
1976
Délka:
95 minut
„O mužích, kteří plnili neobvyklý úkol.“

Obsah filmu Dívčí most

 
Dívčí most je strategické místo, kde se plánuje výměna jugoslávských a německých válečných zajatců. S tímhle pověřením vyráží skupina partyzánů s devíti německými zajatci na dlouhou cestu přes divokou krajinu plnou nebezpečných nástrah. Cesta pro ně znamená obtížné zkoušky dvojího druhu – mladí bojovníci musí překonat náročný terén plný nepřátelských kulek a též zvládnout mnoho etických otázek, které se během plnění úkolu probouzí v nich samotných.

Autor: Mlapiska
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2008
Další z řad starších jugoslávských filmů s   partyzánskou tematikou. Partyzáni se opět   představují jako fajn parta, před kterými se   zde pokorně sklání skupinka zajatých Němců   (no, až na jednoho). Kromě překonávání   terénních překážek a nepřátelských střel   je však třeba překonat i problémy etické a   morální.
Zajímavé je, že tak do první   poloviny filmu se poněkud šetří s mrtvolami,   zatímco v druhé pro ně téměř není kam   plivnout, ale závěr vyznívá spíše   rozporuplně. Ať tak, či tak – moc hezky se na   to celé dívá.
Když se totiž k dobrodružně   laděnému příběhu přidá i velmi fešný   Dragan Nikolić (na kterého se dívá obzvlášť   hezky) a krása vyprahlejších kamenitých hor (a   že si jich kamera patřičně všímá), tak   není téměř co řešit.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Justin Williams

Williams Justin

Naposled navštívené:
Justin Williams

Williams Justin