Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Dívka ze stratosféry

 
Koprodukční evropské mysteriózní drama Dívka ze stratosféry z roku 2004 Matthiase X. Oberga vypráví o osmnáctileté dívce, která se z Bruselu vydává do Japonska, kde má pracovat jako hosteska. Ve snímku, v němž se realita mísí s fantazií, jednu z hlavních rolí ztělesnil Burt Kwouk, věrný Kato z filmů o Růžovém panterovi.
Cinemax

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Elfky v Japonsku
Keď sa západoeurópska koprodukcia snaží   natočiť novátorsky umelecký snímok, navyše z   japonského prostredia, zväčša to musí   dopadnúť katastrofou. Stalo sa tak. Jediné čo   si z filmu odnášame, že je mi jasné, že   chlapi sú úchylné prasatá, ale tí japonskí,   solídne vyzerajúci muži, sú úchylné prasatá   ešte väčšie, alebo ešte lepšie - akési   špeciálne a špecifické. Ja vám neviem,   bežný človek počúva v autobuse hudbu alebo   kuká na krajinku, alebo dobre, keď nastúpi   nejaká kosť v mini, tak sa obzrie, ale nečíta   japonský pornokomiks, to nenapadne nikoho. Apropo   tie ich preceňované komiksy. Ťažko sa   vyrovnajú čo i len z jedného percenta   napríklad arizonskému kultu Red Meat s   šialenými borcami ako Earl, Mliekar Dan či Ted   Johnson. Paradoxne má Red Meat k reálnemu   životu vôkol nás bližšie, ako ktorýkoľvek   iný komiks. Ono, tí Japonci sú akísi divní.   Celé to prostredie mi prišlo depresívne, a tým   nemyslím tie bordely (i keď oni tomu budú asi   hovoriť nejako inak, vznešene, ako napríklad   "spoločenské kluby" a podobne, ale sú   to v podstate bordely), ale depresívne mi prišlo   to prostredie vonku, žiadna identita, iba masa.   Hlavná hrdinka nesympatická ako všade strkala   nos. A "šokujúci" koniec šokujúci   nebol, ja som ho tušil už od začiatku, ako   hneď keď začala kresliť ceruzou
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2015
Ano, jako ze stratosféry spadlá je ústřední   dívka a vůbec celý film. Japonské   dobrodružství, kde od začátku něco nehraje,   přesto si s tím nelámete hlavu a ochotně   přistoupíte na atmosféricky podmanivý   poznávací zájezd s ohrožením života v ceně   - v nápaditém provedení, doplněný vnitřním   komentářem, oživený úžasnými ilustracemi a   provázený hypnotizující hudbou, který vám z   mentality Japonců prozradí víc, než leckterý   jejich film. Ač Chloé Winkel působila víc   unyle, než étericky a nezřídka si přímo   říkala o zabití, musím uznat, že její   postava do odcizeného neuchopitelna zapadala a   mírně tušený závěr logicky nemohl dopadnout   jinak - v opačném případě by se jednalo o   dost zoufalý snímek.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama