Cerven
ohodnotit

Do morku kosti

Winter’s Bone

Další název:
Zmrznutá kosť, Zimní kost
Rok:
2010
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Do morku kosti
Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec jednoho dne zmizí neznámo kam. Její matka trpí depresemi, a tak se Ree snaží sama zajistit alespoň základní potřeby pro svou nemocnou matku a sourozence. Zjišťuje však, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci. Ree ho musí co nejdříve najít, než soud zabaví jejich dům a všichni skončí v lese, bez střechy nad hlavou. Dívka se snaží vypátrat svého otce, riskuje však svůj vlastní život. Příbuzní, u kterých hledá pomoc a podporu jsou však samá lež a dokonce jí vyhrožují. A Ree střípek po střípku pomalu odhaluje pravdu...
HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Do morku kosti
POZOR SPOILER

Ree Dolly žije dost daleko od lidí na statku. Má dva mladší sourozence, malou sestřičku Ashley a bratra Sonyho. Nemají moc jídla pro sebe, ani pro zvířata. Jejich otec Jesup je čertví kde a matka je dost mimo realitu. Takže Ree se má skutečně co otáčet. Vyhladovělého koně přivádí sousedce Sony. Ta se Ree snaží všelijak pomáhat. Přichází sem šerif a povídá, že se jejich otec zaručil na svou kauci domem a lesem. Pokud se nedostaví k soudu, o všechno přijdou. Ree prohlásí, že jej najde. Navštíví otcova bratra Teardropa, ale ten jí nic neřekne, a navíc ji velmi důrazně varuje před nebezpečím, a to nebezpečím smrtelným. Ree nedbá a začne po otci pátrat. Naráží však jen na nechuť o něm mluvit. Při pátrání se ocitne u rodiny Miltonů, kteří s jejím otcem prý cosi měli. Jeden ze synovců této rodiny Jesupa prý postřelil. Pak je dokonce zavezena na místo, kde měl její otec při vaření drogy uhořet při explozi varny. Tohle však Ree nespolkne. Otec není nalezen a k soudu se nedostaví. Proto se zde objevuje otcův starší bratr, Teardrop, a radí Ree, aby rychle prodala les, než jí ho seberou. A to je již zde Mike Cetrfield z vymáhání pohledávek. Dává Ree týden. Ledaže by dokázala, že je Jesup, tedy její otec, mrtev. Ree chce pátrat dále, je však bita a uvězněna v garáži. Osvobodí ji až Teardrop, když jejím věznitelům slíbí, že bude za Ree plně odpovědný. On sám to však nevydrží, provokuje a pokouší se najít bratrův hrob i v noci na hřbitově. A jednou pro Ree zas přijede madam Miltonová se slibem, že jí ukáží místo, kde je mrtvola jejího otce. Je to uprostřed močálu a ne hluboko. Oni opatří důkaz a odplouvají. Ree pak důkaz předloží na polici. Tím je vše zachráněno, ale Ree ještě čeká jedno milé překvapení. Jsou to peníze od neznámého dárce.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Do morku kosti
Sedemnásťročná Ree Dolly zúfalo hľadá svojho otca, ktorý zmizol, keď založil rodinný dom na kauciu. Ak ho nenájde, spolu s chorou matkou a mladšími súrodencami budú musieť odísť. Film sa odohráva v odľahlých lesoch Ozark Mountains, kde striedmo žijú nepoddajní ľudia. Ree pri hľadaní otca nezískava od svojich susedov takmer žiadnu podporu, naráža na nepriechodný múr mlčania. Snímka silne evokuje vizuálne obrazy tradičnej americkej sociálnej fotografie 30. rokov minulého storočia. Obrazy, ktoré dokumentujú biedu života oveľa viac, ako si je možné predstaviť. Ide o klasický filmový príbeh o hrdinke, ktorá prekonáva samú seba. Mladé dievča musí prelomiť zakódované mlčanie okolitej komunity, aby zistilo, čo sa stalo s jej otcom. Film prenesie diváka do stratenej Ameriky, v ktorej znie pocit, že sa všetko môže na dobré obrátiť, až príliš falošne. Film získal tento rok Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale.
18 AFF 2010


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

56 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Svérázné cho...

07:45 - 08:35

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:25

120 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Momenty X. MFF v Karlových Varech 4

Momenty X. MFF v Karlových Varech 4
Momenty X. MFF v Karlových Varech 4

Mela Murphy

Murphy Mela

Alvaro Villagomez

Villagomez Alvaro

 MTO

MTO

William White

White William

Leo Carrillo

Carrillo Leo

Daniel West

West Daniel

Naposled navštívené:
Momenty X. MFF v Karlových Varech 4

Momenty X. MFF v Karlových Varech 4
Momenty X. MFF v Karlových Varech 4

Mela Murphy

Murphy Mela

Alvaro Villagomez

Villagomez Alvaro

 MTO

MTO

William White

White William

Leo Carrillo

Carrillo Leo

Daniel West

West Daniel