Zari
ohodnotit

Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Osudový zápas

Priključenja Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona - Smertelnaja schvatka

Další název:
The Adventures of Sherlock Holmes and Doctor Watson: Mortal Fight
Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
65 minut

Obsah filmu Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona - Osudový zápas

 
Sherlock Holmes a dr. Watson se dostanou na stopu muže, který se skrývá pod tajemným podpisem M. Je jím jistý plukovník Sebastian Moran, nejnebezpečnější muž v Londýně. Oba detektivové se ho snaží dostat, dostanou se ale na stopu profesora Jamese Moriartyho, Napoleona zločinu, největšího nepřítele slavného detektiva. Oba dva geniální mozky čeká souboj u švýcarských vodopádů, který neskončí nejlépe. V hlavní roli Vasilij Livanov.

Autor: superfilmar
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2018
Druhá část třídílné série je, co se týče   osudu Sherlocka Holmese, v podstatě takovým   milníkem. Jedná se o zfilmovanou povídku z roku   1893 ´Poslední případ´. Arthur Conan Doyle   byl údajně již Sherlockem unavený a tak chtěl   jeho detektivní činnost ukončit. Postavil ho   tedy proti jeho největšímu rivalovi,   záhadnému profesorovi Moriartymu. I tentokrát   se tvůrci drželi své zásadovosti a přístupu   k předloze a natočili vskutku atmosferický   dobrodružný seriálový televizní díl, který   předčil očekávání. Setkáme se tu mimo jiné   i s Sherlockovým bratrem Mycroftem, který, jak   je ukázáno, taktéž vynikal v racionálním   myšlení a úsudku a to dokonce daleko lépe,   než samotný Sherlock. Onen osudný zápas na   konci příběhu skvěle povzbuzuje napětí a   stačilo k tomu opravdu málo. Místo dramatické   hudby obyčejný šum vodopádu. Celková výprava   snímku je vůbec velice chvályhodná. Např.   právě zmiňovaná scéna ve skalách s   vodopádem, se dokonale shoduje s ilustracemi   dané povídky. Divák z nové generace   neznající předlohu může dějový vývoj   zaskočit. Pokud ano, splnilo to svůj účel.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Tak jsem si představoval, že tahle epizoda   dopadne o něco lépe a znamená tak pro mě   mírné zklamání. Děj velmi pěkně navazuje na   minulou část, herci byli kvalitně skvělí a   finále bylo natočeno naprosto výborně, i když   bylo příliš krátké. Exteriéry byly super,   vše bylo podle předlohy, ale na druhou starnu   tento díl občas trochu nudil. Když navíc   porovnám tuto verzi posledního případu s   Brettovkou, tahle verze na ní nemá. Přesto jde   o důstojný závěr. Já jsem se bavil. 80%, jako   ostatní epizody této skvělé ruské série.
řepešínský
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2009
co nám autoři nabídli v předcházejícím,   prvním, díle nazvaném král vyděračů ze   série příběhů dobrodružství sherlocka   holmese a doktora watsona, to se jim v díle   dalším, natočeným pod názvem osudový zápas,   k veliké škodě nepodařilo naservírovat s   takovou razancí. osudový zápas, který   chronologicky navazuje na krále vyděračů má   mít své drama v samotném finále dílu, ale   onen zápas, který sherlock holmes se svým   protivníkem po celou hodinku a v závěru na   skále u vodopoádu provádí, je jen unavenou a   zdlouhavou smětí záběrů, kterým grácie   napětí dílu předcházejícího zcela chybí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama