Cerven
ohodnotit

Doktor Smrt [TV film]

You Don't Know Jack

Další název:
Untitled Jack Kevorkian Project
Rok:
2010
Délka:
134 minut
„Anděl smrti, nebo vraždící Doktor Smrt? Sledujte osudy doktora Kevorkiana.“
Popis / Obsah / Info k filmu Doktor Smrt
V roce 1990 dr. Jack Kevorkian ohromil svět, když svým “strojem milosrdenství” otevřeně ukončil debatu o ceně života a provedl první asistovanou sebevraždu. Doktor Smrt, v hlavní roli s nositelem Oscara i ceny Emmy Al Pacinem, je příběhem muže a jeho posedlosti zpochybnit pravidla, podle nichž žijeme a umíráme - a jeho tvrdohlavého, upřímného odhodlání porušit proto zákon. V dalších rolích se představí nositelka Oscara Susan Sarandon, Danny Huston, vítězka Emmy Brenda Vaccaro a držitel Emmy John Goodman.

Magicbox DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Doktor Smrt
Doktor Jack Kevorkian chtěl vždy pomáhat lidem odejít z tohoto světa. Smrt ho fascinovala a vždycky ji viděl jako součást přirozeného řádu věcí. Často také mluvil o právu na důstojnou smrt. Při svých pravidelných nočních pochůzkách po nemocnici vždy pozoroval oči umírajících, zdali mu neprozradí něco víc. Právě tyto pochůzky mu vynesly nelichotivou přezdívku doktor Smrt. Kevorkian se po setkání s jedním ochrnutým pacientem, jehož kvalita života se prakticky rovnala nule, rozhodl přejít od slov k činům a sám začal pracovat na stroji, který nazval Mercitron. Měl pouhým stisknutím tlačítka pacientovi umožnit jednoduše a důstojně ukončit svůj život, pokud si to bude přát. Dal tak vzniknout zcela novému oboru medicíny - euthanázii. Sám poskytoval v této oblasti poradenství. Začalo to obyčejným inzerátem v novinách, pak přišla první pacientka a zanedlouho o tom měl slyšet celý svět...

Detroitského patologa ztvárnil Al Pacino a za svůj strhující herecký výkon byl čerstvě oceněn Zlatým glóbem. Biografické drama s hvězdným obsazením portrétuje i několik lidí, kteří Jacku Kevorkianovi pomáhali. Nejbližší okruh příznivců vzdělaného patologa tvořili jeho sestra Margo (Brenda Vaccaro), jeho dlouholetý přítel, technik Neal Nicol (John Goodman), aktivistka Janet Goodová (Susan Sarandon) a právník Geoffery Fieger (Danny Huston). Film, realizovaný v produkci HBO, ověnčený dvěma Cenami Emmy, natočil režisér Barry Levinson.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Doktor Smrt
Milosrdný anděl nebo vražedný Doktor Smrt? Jack Kervorkian je jednou z nejdiskutovanějších osob novodobé americké historie. Muž, který vášnivě obhajuje lidské právo zemřít, se dočkal řady příznivců i odpůrců.
Doktor Jack Kevorkian (Al Pacino) chtěl vždy pomáhat lidem odejít z tohoto světa. Smrt ho fascinovala a vždycky ji viděl jako součást přirozeného řádu věcí. Často také mluvil o právu na důstojnou smrt. Při svých pravidelných nočních pochůzkách po nemocnici vždy pozoroval oči umírajících, zdali mu neprozradí něco víc. Právě tyto pochůzky mu vynesly nelichotivou přezdívku doktor Smrt. Kevorkian se po setkání s jedním ochrnutým pacientem, jehož kvalita života se prakticky rovnala nule, rozhodl přejít od slov k činům a sám začal pracovat na stroji, který nazval Mercitron. Měl pouhým stisknutím tlačítka pacientovi umožnit jednoduše a důstojně ukončit svůj život, pokud si to budou přát. Dal tak vzniknout zcela novému oboru medicíny - euthanázii. Sám poskytoval v této oblasti poradenství. Začalo to obyčejným inzerátem v novinách, pak přišla první pacientka a zanedlouho o tom měl slyšet celý svět…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

08:15 - 08:45

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak cestoval Franz Kafka

08:25 - 08:35

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

07:55 - 09:05

30 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:05 - 08:45

20 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama