Cerven
ohodnotit

Drahý telefone

Dear Phone

Rok:
1977
Délka:
17 minut
„Z dílny renomovaného britského režiséra celovečerních filmů Petera Greenwaye pochází do jednoho krátkého snímku spojených čtrnáct anekdot o možnostech využítí a zneužití telefonu. V hlavní roli neznámí protagonisté s iniciálami H. C. a klasické britské červené telefonní budky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Drahý telefone
Kde končí text a začíná film? Co to vlastně znamená vyprávět filmem a co se stane, když si začneme hrát s tím, co tvoří film a divácký zážitek? Když se stránky scénáře stanou filmovým obrazem, když se telefonní budka stane hlavní postavou a když se film stane hrou.
pragueshorts.com


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drahý telefone
Z dílny renomovaného britského režiséra celovečerních filmů Petera Greenwaye pochází do jednoho krátkého snímku spojených čtrnáct anekdot o možnostech využítí a zneužití telefonu. V hlavní roli neznámí protagonisté s iniciálami H. C. a klasické britské červené telefonní budky.
převedeno ze sloganu


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drahý telefone
Problém, jak převést scénář na plátno, Greenaway tentokrát vyřešil radikálně - kromě záběrů tradičních červených telefonních budek (dnes už jich v Británii zbylo poskrovnu) totiž na plátně uvidíme přímo rukopisy scénářů. Všechny postavy těchto kratičkých příběhů mají iniciály H.C.

Autor/Zdroj: /Kino AERO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama