Cerven
ohodnotit

Drogová válka

Du zhan

Další název:
Drug War ; Pre gram kokaínu;
Žánr:
Země:
Rok:
2012
Délka:
107 minut

Komentáře k filmu Drogová válka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2021
Námět je prozaický a   poměrně známý. Policie   zatkne muže napojeného na   drogovou síť a ten pro svou   záchranu samozřejmě začne   spolupracovat s policií.   Otázkou však je, jak moc je   pro policii důvěryhodný.   Jeden z nejlepších   režisérů Johnnie To   natočil vzrušující a   poměrně temný akční   thriller, ve kterém v   žádném případě nelze   nalézt postavu, které by   jsme nějakým způsobem   fandili. Policajt nebo   drogový obchodník, ono to je   jedno. Žádný z nich nemá   patřičnou hloubku k   diváckému uspokojení. A už   z tohohle hlediska je snímek   diváckou výzvou. Neobvyklá   je skupinka zločinců   hluchoněmých, se kterými se   zajímavě pracuje. V takové   pozici snad ještě k vidění   nikde nebyli. Ze snímku, od   samého začátku až po   poslední vteřinu stopáže,   dýchá napínavá atmosféra,   která chytne a nepustí. Má   to styl, dobrou choreografii a   jako podkres výborný   soundtrack. Jen závěrečná   přestřelka před školou   mohla být zpracována více   děsivěji a s o něco   větším napětím, ale i tak   dobrý. Od Johna Woo by   takováto scéna sice byla, v   rámci jeho známého tzv.   krvavého baletu, daleko   údernější a   efektivnější, ale Johnnie   To má svůj vlastní styl, i   když poměrně   střídmější. Vytvořil,   tak nějak řečeno,   archetypální akční   thriller, který má co   nabídnout. Zajímavostí je,   že se jedná o první film s   drogovou tématikou vyrobený   v Číně, kde se ukazuje   jeden ze stylů pašování a   další s tématem spojené   sounáležitosti. Dle   některých filmových znalců   ohledně místních poměrů,   je zázrak, že přes   cenzorskou schvalovací komisi   prošel. Že by se v Číně   blýskalo na lepší časy?
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2021
Upřímně tenhle krimi film   říznutý akcí mi moc   nezachutnal. Poměrně   tuctový a nudný film, který   nemá potřebný spád ani   lepší akci. Škoda   očekávání byla o něco   větší - 40%.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Clona (2014) [TV seriál]

23:15 - 00:10

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Dynastie Rothschildových

23:10 - 00:05

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Smrtonosná zbraň 4 (1998)

22:50 - 01:25

64 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Prima - Jackie Brownová (1997)

22:55 - 02:00

59 minut již uběhlo
126 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Randy Cherkas

Cherkas Randy

Maxim Genčev

Genčev Maxim

Naposled navštívené:
Randy Cherkas

Cherkas Randy

Maxim Genčev

Genčev Maxim