Cerven
ohodnotit

Drogová válka

Du zhan

Další název:
Drug War ; Pre gram kokaínu;
Žánr:
Země:
Rok:
2012
Délka:
107 minut

Obsah filmu Drogová válka

 
Po hrstce rozpačitých projektů a snaze vytěžit statut hvězdného filmaře na evropských festivalech je Drogová válka velkým návratem Johnnieho Toa do kreativní formy. Jeho první film natáčený v Číně se vyhýbá tradičním kompromisům zajišťujícím hladké uvedení v tamních kinech a naopak přichází s řízným non‑stop thrillerem s nápaditým scénářem a dramatickými akčními sekvencemi. Vyprávění v neustálém pohybu střídá jednu napínavou sekvenci s druhou, zatímco spolu s policisty rozkrývá různé úrovně obchodu s narkotiky.

Filmasia 2013

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
čínská
 
 
Distribuční verze:
s titulky, s anglickými titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Drogová válka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2021
Upřímně tenhle krimi film říznutý akcí mi   moc nezachutnal. Poměrně tuctový a nudný film,   který nemá potřebný spád ani lepší akci.   Škoda očekávání byla o něco větší - 40%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2021
Námět je prozaický a poměrně známý. Policie   zatkne muže napojeného na drogovou síť a ten   pro svou záchranu samozřejmě začne   spolupracovat s policií. Otázkou však je, jak   moc je pro policii důvěryhodný. Jeden z   nejlepších režisérů Johnnie To natočil   vzrušující a poměrně temný akční thriller,   ve kterém v žádném případě nelze nalézt   postavu, které by jsme nějakým způsobem   fandili. Policajt nebo drogový obchodník, ono to   je jedno. Žádný z nich nemá patřičnou   hloubku k diváckému uspokojení. A už z tohohle   hlediska je snímek diváckou výzvou. Neobvyklá   je skupinka zločinců hluchoněmých, se kterými   se zajímavě pracuje. V takové pozici snad   ještě k vidění nikde nebyli. Ze snímku, od   samého začátku až po poslední vteřinu   stopáže, dýchá napínavá atmosféra, která   chytne a nepustí. Má to styl, dobrou   choreografii a jako podkres výborný soundtrack.   Jen závěrečná přestřelka před školou mohla   být zpracována více děsivěji a s o něco   větším napětím, ale i tak dobrý. Od Johna   Woo by takováto scéna sice byla, v rámci jeho   známého tzv. krvavého baletu, daleko   údernější a efektivnější, ale Johnnie To   má svůj vlastní styl, i když poměrně   střídmější. Vytvořil, tak nějak řečeno,   archetypální akční thriller, který má co   nabídnout. Zajímavostí je, že se jedná o   první film s drogovou tématikou vyrobený v   Číně, kde se ukazuje jeden ze stylů   pašování a další s tématem spojené   sounáležitosti. Dle některých filmových   znalců ohledně místních poměrů, je zázrak,   že přes cenzorskou schvalovací komisi prošel.   Že by se v Číně blýskalo na lepší časy?


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Drogová válka (2012)Drogová válka (2012)Drogová válka (2012)Drogová válka (2012)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jocelyne Loewen

Loewen Jocelyne

Naposled navštívené:
Jocelyne Loewen

Loewen Jocelyne