Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Duch doby - Stále kupředu

 
V pořadí třetí film Petra Josepha, tentokráte nazvaný Zeitgeist: Moving Forward, poukazuje na chyby a nedostatky tržního hospodářství tak, jak je známe z dnešního kapitalistického světa. Je zde kriticky nahlíženo na nešetrné využívání přírodních zdrojů, které má za následek poškozování planety Země. Film nabízí skrze názory některých odborníků řešení tohoto problému v podobě hospodárnějšího zacházení se zdroji a energií.

Autor: dobes.pavel
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter JosephPeter Joseph  
účinkuje:
Gábor MátéGábor Máté.....sám sebe [56]   
Robert SapolskyRobert Sapolsky.....sám sebe   
Richard WilkinsonRichard Wilkinson.....sám sebe   
James GilliganJames Gilligan.....sám sebe   
scénář:
Peter JosephPeter Joseph  
hudba:
Lili HaydnLili Haydn  
střih:
Peter JosephPeter Joseph  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Duch doby - Stále kupředu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2021
Peniaze sú vždy na prvom mieste
Troška lepšie ako prvé dva diely. Nezaujali ma   tie pasáže o ekonomike, keďže dnešný systém   ekonomiky, áno, je postavený na pyramídovej hre   a odkedy libra pustila svoje podloženie zlatom,   tak sa to zvrhlo v jednoduché tlačenie nových   peňazí. Potom to končí štátnym a) bankrotom,   b) najčastejším javom a to infláciou   (deflácia sa neodporúča, údajne ju mala Líbya   (alebo jej hrozila) a vieme ako dopadla), c)   veľmi obľúbený, ale zložitý proces, lebo   niektorým sa to nemusí páčiť a to, že   jednoducho bankovke 1000000 škrtneme 5 núl a   zrazu máme krásnych 10. Hneď sa lepšie kupuje   pečivo, keď chleba stojí iba 10 a nie milión.   Jo a ešte tu máme anjelov typu Svetová banka a   Medzinárodný menový fond. Papier s nimi je   niečo ako zmluva s diablom. No, to máme   ekonomiku.Teraz si všímam, že vlastne idem od   konca filmu. Čo sa týka 3D tlačiarní, ekoaút,   ekodomov, ekovlakov a všetkého eko, v tomto som   radikálne skeptický. Taký elektromobil vďaka   výrobe samotnej batérie a stavaní sietí   dobíjačiek, recyklácie batérií a preťaženie   elektrických rozvodov, tak ten zničí za deň   (keď jeho úbohú životnosť rozdelíme ne dni)   viac životné prostredie ako stovka vetresiek,   keď v zime štartuje do práce. A čo si budeme   hovoriť, aj keď Európa bude mať krásne   ekoparky, ekoklobúky, či ekoobojky na psíky,   tak Čína smejúco bude stavať ďalšiu   prekrásnu továreň, ktorá urobí také pekné   čierne obláčiky. Jediné, čo ma tu bavilo,   boli pasáže o genetike, i keď tam mám určité   výhrady. No brutálne a to si cením tie pasáže   o závislostiach. Tiež to nemusí byť   stopercentná pravda, každopádne ma to bavilo a   bolo to mimoriadne zaujímavé. Čo sa týka   budúcnosti, fosílne palivá tu budú stále, v   Severnom poli ich je tak na ďalších tisíc   rokov a keby sa obilie kapitalisticky nehádzalo   do mora a keby do Afriky namiesto potravín a   zbraní dodali rýle, motyky, semienka a naučili   ich zavlažovať, tak Zem uživí aj 20 miliárd   ľudí. Ale čo to hovorím, Zem je tu pánom, nie   človek, ona keď si zmyslí, že tu nemáme, čo   robiť, do stotiny sekundy tu nie je človeka. Ak   to bude ona chcieť
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2020
Stop tržnímu hospodářství, smrt kapitalismu
Film doporučuji nejen pravicovým fanatikům,ale   doporučuji ho především obyčejným lidem, aby   jste viděli, že je už konečně velká   naděje,že se vše zlepší a lidem se bude hezky   žít, že už nebudou uhonění kapitalstickým   zřízením, umně médii maskovaným pojmen´m   "demokracie", je naděje že budou   šťastní, netýraní a nestresovaní   kapitalismem, který už od konce 80 let 20   století patří na smetiště dějin. Film má   čtyři části - začíná pozvolna, nejdřív je   o člověku jako takovém, o tom, že v   současnosti jsme v zajetí pověr,protože   věříme tomu co nám někteří   "vědci" řeknou, např, že násilí je   v lidské povaze... NENI TOMU TAK!!! Film   dokazuje, že je tomu uplně jinak než nám   současná média podsouvajíjinak! Pak se ve   filmu ukazuje jak v současnosti v brutálním   kapitalismu svět funguje jen na ziskuchtivosti   uarčité skupinky lidí, potom se ve filmu se   ukazuje východisko s tohoto marasmu ve kterém   svět je. Stručně řečeno svět žije živoří   v zajetí kapitalismu, ve kterém peníze a zisk   pro určitou privilegovanouskupinu lidí stojí   nadevším i nad zdravím lidí (viz jídlo druhé   kategorie určené pro lid východu). Svět a i u   nás tomu tak je, je pod vlivem kapitalistické   propagandy!!! Pro pořádek, nejsem komunista ani   žádný nista, ale bytostně nenávidím   kapitalismus, ve kterém jde jen o zisk a peníze,   o lidi kapitalistickým papalášům nejde   vůbec.
Na závěr bych chtěl dodat - podívejte   se na tehle film, stojí za to, otevřou se Vám   nové obzory vidění světa ve kterém žijeme,   toho jak současný svět funguje, světa a   lidstva které je v zajetí hnusného   nenažraného kapitalismu. Další věc je,   žeŽel kapitalisti mají v moci média, která   "masírují" lidi, aby žili tak jak to   kapitalistum vyhovuje - konzumním povrchním   způsobu života... Naštěstí už nejsou   všichni lidé hloupí... Ve filmu hovoří   profesoři, psychologové a mnoho dalších   vzdělaných lidí, kteří již pochopili, že   současný model chodu světa, tzv. tržní   ekonomika je neudržitelný.
Film vřele   doporučuji ke zhlédnutí!
PS: Jednou ta   protikapitalistická revoluce příde, já už se   toho nedožiji, ale jednou to příjde a bude to   vypadat stejně tak jako uvidíte v závěrečné   scéně tohoto povedeného filmu, v té scéně   vypukne generální stávka v různých zemích   věta současně a kapitalsitičntí papaláši ve   vládách věta ustoupí, budou muset ustoupit   novému světsa řádu, kde nebudou vládnout   banky, kapitalisti, spekulanti a jiní takový   šmejdi. Podívejte se na celý film a uvidíte,   film začíná pozvolna buďte trpělivi ve   sledování filmu a pak se film rozjede a   uvidíte vyustění, které bude vysvobozením pro   lidstvo planety Země. uvidíte jak se může   lidstvo i Vy osobně dostat do lepšího světa,   ve terém se bude všem lidem dobře žít
Bartson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
první část...co to je za oduševnělou   slátaninu? no dobře, podívám se ještě na   druhou část...ok, podívám se na další, je to   vtipné....takže ještě další, ale už se mi   chce spát...ale ještě tedy dám další, mají   pravdu...aha, 14let v EU zakázaný, proč?   Protože se nebojí říct pravdu o situaci v   jaké jsme?...jdu spát...ale oči zůstávají   otevřené...je škoda, že tolik lidí se   nezajímá o své okolí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gábor Máté

Máté Gábor

Naposled navštívené:
Gábor Máté

Máté Gábor