Cerven
ohodnotit

Dvaja muži pod posteľou [TV inscenace]

Rok:
1994
Délka:
72 minut
„Zo života petrohradskej smotánky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Dvaja muži pod posteľou
POZOR SPOILER

Mladá slečna Anna hraje společnosti na klavír. Té se to asi líbí, zato manžel Polovizyn usnul.
Při loučení se mladý gróf Bobinyzin vrhne na Glafiru a začne ji líbat. Ta tvrdí že je vdaná, ale přislíbí další setkání na příští čtvrtek. A Anna pak laje Borisovi, svému milenci, že se až příliš dvořil Glafiře.
Dámy se o ní zrovna baví. Vědí, že o patro výš bývá s milencem. A tu sem přichází Ivan Šabrin, její manžel. A zatímco poslouchá řeči o nevěrách, užívá si to jeho žena v hnízdečku lásky. A právě když odchází, načapá ji manžel, který zde před chvílí hovořil se stejně smýšlejícím mužem Tvorogovem. Glafira má však ihned po ruce výmluvu o vypadnutí z kočáru a její muž jí to uvěří.
Následuje návštěva opery, kde způsobí potíže podstrčený lísteček v kornoutu na cukroví. Ten spadl z lóže dolů a je přinesen jakousi paní zpět.
Jsme opět u Demjanoviče a jeho ženy. On navrhuje přestěhování, právě kvůli bytu nad nimi, kde se střídají milenecké páry jako na běžícím páse. A právě sem přichází Tvorogov, což, jak víme, je manžel Glafiry. Služebná si jej splete s milencem své paní, která jej očekává. Jenže než se vše vysvětlí, rozezní se zvonek. A tak se milý Tvorogov ocitá pod postelí. Zvonil Šabrin, který se před tímto domem již jednou setkal a silně jej podezřívá. Zase někdo zvoní, a tak se Šabrin ocitá vedle Tvorogova. Tentokrát zvonil Demjanovič a tvrdí, že je nemocný. Tvorogov se dostane pryč nepozorován, ale Šabrin je nalezen.
Tvorogov navštíví Glafiru, která filmuje nemoc a slibuje rande příští čtvrtek. Když někdo zazvoní, Tvorogov už automaticky zalézá pod postel. Zvonil gróf a sděluje že Boris bude odvelen na Kavkaz. Opět někdo zvoní a gróf zalézá, kam jinam než pod postel. Ale je to jen lékař Semion. I toho láká Glafira do svých tenat a nedbá na ukryté muže. Nu, a do toho přichází manžel Šabrin. Ten chce názorně převést, jak byl pod postelí jinde, a tak se tam podívá...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Dvaja muži pod posteľou
Televízna adaptácia poviedky F.M.Dostojevského. Komediálnou formou podáva obraz zo života petrohradskej smotánky, ktorá si život vypĺňa milostnými dobrodružstvami.

Zdroj: RTVS


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

11:55 - 12:45

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:40 - 12:40

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama