Cerven
ohodnotit

Edi

Země:
Rok:
2002
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
4.3.2004
„Žije ze dne na den a ztělesňuje dobrotu a naději.“

Obsah filmu Edi

 
Edi pečuje o Jureczka, který je poněkud mdlého rozumu. Živí se sběrem šrotu. Jsou to sice bezdomovci, ale okolí je respektuje. Jejich rozmluvy nepostrádají smysluplnost. V jakési krčmě poznají bratry, kteří obchodují s alkoholem a jsou pověstní bezohledným vymáháním dluhů. Po smrti rodičů se starají o svou sedmnáctiletou sestru. Žárlivě ji střeží před muži a po večerech ji zamykají. Protože je Edi slušný a sečtělý, ale i notně nevzhledný, najmou ho na její hlídání. Jednoho večera dívka vymámí od bezelstného Ediho klíč a po třech měsících se ukáže, že je těhotná. Dívka prohlásí, že ji znásilnil Edi. Bratři ho krutě zmrzačí. Navíc mu vnutí...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Oficiální stránka:
www.edifilm.pl
 
 
Distributor v ČR:
SPI
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
polská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Edi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2012
Zcela obyčejný příběh ze života na okraji   společnosti,a v podstatě běžných grázlíků,   obyčejných lidí, jakých určitě většina z   nás zná spousty. Určitě se někde v našem   okolí právě teď odehrává podobně syrový a   neučesaný příběh se špatným koncem. Jen o   tom nevíme. Nebo raději nechceme. A to ztracené   nádobíčko ... brrr! Jenom mi přišlo, že to   vzal nějak až moc stoicky, kluk jedna ušatá,   vymiškovaná (omluva za SPOILER).
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Hluboce lidský příběh o člověku, k němuž   život není zrovna příliš laskavý. On však   pevně bojuje a to jinými zbraněmi, než je   hrubost a pěsti. Žije ve velké bídě, o to   větší bohatství skrývá jeho duše.
Film   poukazuje na skutečné lidské hodnoty, sílu   přátelství i lásku k člověku. Možná, že   nám Ediho chování může občas připadat   poněkud nepochopitelné a to zejména v závěru,   kdy má člověk chuť za Ediho uronit slzu a   řvát jak je ten život nespravedlivý.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2006
Co sem na filmu ocenil, bylo to, že sem se   konečně podívaj do života našich sousedů,   obyčejných poláku. Film byl odvyprávěn   pěkně, na nic si nehrál, pouze poukázal na   problémy a poměry nudší vrstvy   obyvatelstva....
Chvílemi však poněkud   stagnoval a malinko nudil (opravdu pouze   chvílemi), proto 7/10!


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Edi (2002)
Reklama