Eegah! (1962)

Eegah!
40 %
 
 

Další název: Eegah! The Name Written in Blood; Eegah

    Žánr: horor / sci-fi / romantický / komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
Jednou v noci se Roxy Millerová vrací z nákupů. Její cesta má vést přímo skrz kalifornskou poušť na párty. Náhle na cestě málem srazí obrovského jeskyního muže Eegaha. O své příhodě s obrem poví svému příteli Tomu Nelsonovi a také otci.
Její otec, autor dobrodružných knih, se ihned rozhodne jít do pouště a toho tvora najít, popřípadně vyfotografovat. Když se neukáže u helikoptéry, která jej má vyzvednout, rozhodne se Tom s Roxy, jít ho do pouště hledat.
Eegah brzy Roxy unese a vezme ji do své jeskyně, zatímco ji Tom hledá. V jeskyni se Roxy shledá s otcem, který již začal s Eagahem komunikovat a vyvinul teorii o jeho dlouhověkosti. Když Eegah začíná vyjadřovat něco, co se zdá být romantickým zájmem o Roxy, otec ze strachu, že by odmítnutí mohlo znamenat smrt jich obou, souhlasí.
Eegah se však vlastně nikdy o nic nepokusí a dokonce se sblíží. Otec s dcerou poznají, že útěk nebude nemožný. Eagah je však následuje zpátky do civilizace a následuje závěrečná konfrontace. Ve městě se totiž Eagah vloupá do restaurace a hotelu a tím na sebe upozorní. Když zamíří přímo na party, kde je Roxy s Tomem, policie ho chytí a zastřelí.  Autor: efCZa

režie:
Arch Hall
 
 
hraje:
Arch Hall (Tom Nelson), Marilyn Manning (Roxy Millerová), Richard Kiel (Eegah), Arch Hall (Robert Miller), Ray Dennis Steckler (pan Fishman), Bob Davis (George), Addalyn Pollitt (Georgeova žena), Ron Shane (detektiv), Lloyd Williams (Kruger), Clay Stearns (člen kapely), Deke Lussier (člen kapely), Carolyn Brandt (Fishmanova přítelkyně)
 
 
námět:
Arch Hall
 
 
scénář:
Bob Wehling
 
 
kamera:
Vilis Lapenieks
 
 
hudba:
André Brummer
 
 
střih:
Don Schneider
 
 
zvuk:
Sam Kopetzky
 
 
asistent kamery:
Ray Dennis Steckler
 
 
producent:
Arch Hall
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.