Cerven
ohodnotit

Evita Perónová [TV film]

Evita Peron

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
200 minut, dvoudílný
„Americký televizní film líčí skutečné osudy první dámy Argentiny Evity Perónové.“

Obsah filmu Evita Perónová

 
Na počátku poznáme Evitu jako začínající herečku, pracuje pro film a rozhlas. Potom se seznámí s politikem Juanem Perónem a s pomocí Cypriana Reyese a ostatních odborových vůdců osloví argentinské obyvatele a žádá je, aby podpořili Peróna v prezidentských volbách. Záměr se podaří a Perón se stává argentinským prezidentem. Záhy si Perón vezme Evitu za ženu a jmenuje ji prezidentkou charitativní organizace na pomoc chudým, nemocným a postiženým. Evita se tak stává velice populární a milovanou ženou a je lidem prohlášena za svatou. Zdá se, že Evitina moc je bezmezná, zároveň však charismatická žena zjišťuje, že existují věci, které ani ona...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
skupina Nova
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Evita Perónová >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Jak mě zajímalo. kdo a jaká byla Evita Peron a   pak se ukázalo, že to byla v dnešním slangu   "zlatokopka", co má ráda peníze a moc   a uměla všechno a všechny využít. Opět   vynikající Fay Dunaway.Stále ale nechápu v   čem tkví tan kult Evity Peron. Film je ale   výborně provedený, myslím i detaily a   prostředí, i ten přepych. Zajímavý filmový   pokus o životopis.
aurora45
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Evita a Evita
Všichni snad známe muzikálovou verzi příběhu   Evity Perón s překrásnou hudbou a výkony.   Tento film je jiný. Drsný. Z legendy o v   podstatě nezištné a obětující se ženě   sloupává právě tu jí samou a médii účelně   vybudovanou image a ukazuje EP jako ženu   bezskrupulózně bažící nejen po moci, ale i po   hmotných požitcích, která bez výčitek   svědomí si přivlastňuje hodnoty ze sbírek   atd. atd. A je tu otázka: neovlivňuje dosud   nepoznaná letální nemoc jednání člověka?   Možná... a Evita zemřela tak mladá. Film též   drsně ukazuje Juana Peróna jako člověka,   který je ovládán ctižádostivou ženou a dav   ulice ho poslouchá a taky zbožňuje. Btw, jen   tak náznakem je zmíněna jeho neovladatelná   záliba ve velmi mladinkých dívkách (před   několika lety myslím v Reflexu byla podána jeho   Causa), prakticky dětech. Nicméně soudím, že   tento film je prostě super biják a Faye Dunaway   podala vynikající výkon!


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Evita Perónová (1981) [TV film]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Donald Moffat

Moffat Donald

Dan Bell

Bell Dan

Jindřich Rohlík

Rohlík Jindřich

Margaret Avery

Avery Margaret

Eva Kačírková

Kačírková Eva

John Morris

Morris John

Jack Riley

Riley Jack

Naposled navštívené:
Donald Moffat

Moffat Donald

Dan Bell

Bell Dan

Jindřich Rohlík

Rohlík Jindřich

Margaret Avery

Avery Margaret

Eva Kačírková

Kačírková Eva

John Morris

Morris John

Jack Riley

Riley Jack