Cerven
ohodnotit

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu [TV film]

The Librarian: Quest for the Spear

Další název:
Flynn Carsen: Honba za kopijou osudu (SK); The Librarian; The Librarian; The Quest - Jagd nach dem Speer des Schicksals
Rok:
2004
Délka:
89 minut
„Mladý knihovník musí odložit brýle a zachránit svět ohrožený tajemným bratrstvem.“

Komentáře k filmu Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2021
Je tu sice určitá paralela v   konstrukci a stylovém   zaměření příběhu ale   nelze srovnávat   multimilionové velkofilmy   Spielberga a Lucase s   televizním bijákem!!! Toto   je jen nenáročná ale dobře   a poctivě udělaná   dobrodružná podívaná s   překvapivě kvalitním   obsazením. Kromě Noaha Wylea   v hlavní roli tady zaujme i   Kyle MacLachlan v roli   hlavního záporáka, Bob   Newhart hrající Judsona,   Jane Curtin a hlavně   neodolatelná Olympia Dukakis   jako Flynnova matka. Do   scénáře se kromě akce   vtěsnala i trocha humoru,   který dokázal aspoň   částečně ohladit i   kýčovitě ostré hrany   nezbytné romantické   zápletky. Viděno touto   optikou je to podle mne zcela   určitě nadprůměrná věc.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2014
Ano, s vypnutým mozkem, ale   pobavit se u toho dá. Na nej.   Jonese sice nemá, ale kam se   hrabe Jack Hunter! Proti němu   je tohle na Oscara.
To, jak ho K. Hu považuje   za machra, pak se o něj pere   s Nicole, jež ho ze začátku   nemusela, je celkem vtipné. A   právě Hu tu mohla dostat   víc prostoru, stejně jako   záporka ve 2.
Ne-kvalita animace občas   bije do očí, např.   létající šípy v pyramidě   apod.
Mimochodem mám   pocit, že filmaři neopustili   USA, že vše je trik, kulisy,   botanická zahrada...:)
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2007
tento komenntář(i film) je   hlavně pro Wyleho fanynky:
Na televizní film dobrá   zábava a kvalitní   podívaná. Spousta filmů   nedosahuje ani takové kvality   zpracování. Děj není   komplikovaný, ale to nikdo   nečeká. Prvotní a jedinou   funkcí je pobavit,   zpříjemnit dlouhý podvečer   a to se daří. Padouši jsou   oškliví a šlapou na paty   hezkým a dobrým, kteří   přesto vždy nějak vyhrají.   Dle mého film stojí právě   na Noahovi, který se zde   prezentuje v poměrně (pro   mne) netradiční komediální   roli, kterou bravurně   zvládá.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Od tohoto televizního snímku   jsem příliš neočekával. S   omezenými možnostmi se však   tvůrcům podařilo natočit   příjemnou pohádku. Škoda   pár drobností stavějící   logiku a fyzikální   vlastnosti na hlavu, např.   autoři pravděpodobně nikdy   neslyšeli o dekompresi (viz.   scéna v letadle). Film je   však příjemným   pokoukáním.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Docela pěkný dobrodružný   film o novém roztržitém   knihovníkovi - strážce   všemožných a   neuvěřitelných pokladů.Je   to celkem slušně natočené.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Tento film mě mile překvapil   krásným dějem, mělo to   pěkný spád a v tomto   případě si režisér nemohl   vybrat lepší herecké   obsazení. Doba historie vždy   upoutá zájem o vyřešení,   a pokud člověk prožívá   dobrodružství i u   takovéhoto filmu, je velice   dobře natočen.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
KOPÍRKA INDIANA JONESE?
Tvůrci Indiana Jonese tvrdí,   že Flynn je jen hloupá   kopírka. podle mě to není   pravda. Flynn má své nápady   a dobrodružství. Je úplně   jiný. Trochu víc   ztřeštěný. při jeho   první cestě jsem si s ním   užila plno srandy a zábavy.   Takže se na něj určítě   jukněte, stojí za to
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Hodně chabá kopie Indiana   Jonese jak hereckými výkony   tak režijně,stejně tak   vizuálními efekty.Pár scén   které se tvářily dobře   nakonec stály za prd.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2009
Dávam sedum z deseti za   odvahu spojit fodně žanru do   jednoho filmu od akčního až   po thriller.Ale proč ne jde   to vcelku semi to zamlová   slušné obsazení tak   doporučuji
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2013
Být knihovníkem to je   vzrušující. Zvláště.   když pátráte po věcech,   které mohou změnit koloběh   života - jedním z nich je i   kopí osudu. Často jde   hlavnímu hrdinovi o život a   ještě to musí všechno   vyúčtovat.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Ano, sice to j dost podobné   Indymu, ale Indy to rozhodně   není. Série s Flynnem   Carsenem je svižná,   napínavá a zároveň   pořádně ztřeštěná se   skvělým příběhem,   exteriéry, triky a Noahem   Wylem v hlavní roli. A ano,   první díl je nejlepší.
Super dobrodružství, kde   napětí a akci střídá vtip   a zábava. 100%.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2020
Tento film mám rád. -   sympatické obsazení, vtipný   děj, chytré hlášky. Rád   se k němu vracím, vždy   pobaví. Tento film   doporučuju.
satyr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2016
Dobrý film a srovnávat jej s   Indiana Jonesem je podle mého   názoru nemožné. Líbil se   mi a mohu jej doporučit.
Tom_Hardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Když točit televizní   vykrádačku, tak nějak   tahle. Tvůrci si jsou   <b>moc dobře</b>   vědomi toho, že točí jen   žánrového parazita, že   nemají tolik peněz, kolik by   chtěli, a že ten scénář   není úplně nejchytřejší,   a tak k tomu přistupují s   čistou hlavou, úsměvem na   rtech a sympatickou   dětinskostí, v které   každou druhou minutu   pomrkávají na diváka.   Akční scény jsou strašné,   triky jak z deset let staré   videohry, ale je tu kupa   dobrých hlášek, výborní   herci a pohodová atmosféra.   Něco takového prostě   dokáže čarovat… až na   sedm hvězdiček.
JVSoolen
Hodnocení:
Přidáno: 18.2.2008
Boze muj, to je upadek. 70%   filmu, kterj jen vykrada   Indianu Jonese? A videli ste   vubec nekdy Indianu? kdo   videl, vi, ze je   neprekonatelnej a takovyhle   blbiny by pro jistotu vubec   nemeli davat. Howq.
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.6.2007
Již po několika minutách je   Vám jasné, že Flynna   Carsena musíte brát s   nadhledem a dívat se na něho   spíš jako na komediálního   dobrodruha obklopeného   spoustou přehrávajících   darmožroutů a digitálních   prostředí. Navzdory silně   přehnanému závěru a   jednoduchému příběhu však   film nabízí pohodu a místy   úsměvný humor typu:   "Nerozumíš řeči   ptáků? Kokoko krá krá   krá." Dlouhou chvíli   tím spolehlivě zabijete.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.7.2016
Párkrát jsem to zkoušel   shlédnout. Bohužel se na to   nedá koukat. Primitivní   triky, nuda...ničím mě to   nedokázalo zaujmout.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2013
flynn carsen
celkom zaujimavy dobrodruzny   film s nadychom fantasy.vtipi   solidne,pribeh ok,efekty   slabe,akcia mensi   podpriemer,herci priemer,tolko   aso k filmu.
netopir55
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2009
4 hvezdy jsou jen za dobrý   začátek.Když se vyberou   hledat ukradené kopii osudu   už to tak trochu začne   nudit.Co se týka akčných   scen,ty mohli být taky   lepší.Tohle se vúbec   nepodobá nejakému Indiana   Jones.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Jakýmsi nedopatrenim se stava   novodobym Indiana Jonesem.   Film je plny srandy,   historickym novinek a akce   take nechybi.
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Film mi hodně připomínal   starého dobrého Indiana   Jonese...mno upřímně...   jeho kvalit nedosahoval,ale   přesto se na něj docela   dobře dívalo a zájemcům o   nenáročnou oddychovku mohu   doporučit...
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Taková mini parodie na   Indiana Jones, přesto   strávitelná a efektivní.   Mladý Flynn Carsen ? Nevím   zdali ho můžeme považovat   za mladého... ve filmu hned   ze začátku můžeme   postřehnout, že celé své   mládí věnoval studiím   historie, filozofie a vlastně   postřehům z knih. Flynn   jakožto knihovník ve mne   vzbuzoval chvilkami docela   ostříleného mazáka,   ačkoliv to na první pohled   nevypadalo a to mě docela   zaráží, když nic jiného   nedělal než jen četl, ale   beru to vážně jako komedii   takže film beru s   "nadsázkou". Sonya   Walger NICOLE nám to po boku   Flynna příjemně zpestřila,   ale láskyplné scény z   hotelu mě přišli zbytečně   osekané a chaotické.   Rozhodně se nedalo na filmu   nic pokazit takže 58% by bylo   rozumných ;)
Dex
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2006
Je to opravdu velmi zábavný   a oddechový fil u nějž   nemusíte přemýšlet atp.Jen   se dívat a smát.Gegů tam   sice moc není,ale itak je   dost zábavy.
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Flyn je parádní podívaná s   prvky scifi a pohádkových   situací. Kupodivu utáhla   spíše mládež, což mne   překvapilo - tedy v mém   okolí. Pfyn svou vizáží   působí jako já nic, já   muzikant, ale umí hodně a   herec, který jej představuje   podává vynikající výkon.   Podle mne je to nádherný   film. Řekla bych, že   začíná být modou místo   klasických detektivek   používat spíše hledání   pokladů jako detektivní   téma. Prostě- hladání   pokladů jako novodobá   detktivka. To mi připadá   jako vynikající volba.   Člověk so kolikrát i dozví   mnohé z historie.
Neben
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Nepochopím...
... jak téhle slátanině   někdo může dát víc jak   pět hvězdiček. Vím, že   televizní filmy nikdy nebudou   aspirovat na Oscary, ale lidi!   Vždyť ty dialogy (potažmo   příběh) jsou směsicí   těch největších filmových   klišovitých frází, o   logice a nějakých těch   přírodních zákonech se   zmiňovat ani nemá smysl.

Na druhou stranu   nás celou dobu všechny u   televize bavilo, jak je ten   film špatný, takže v   určitém smyslu to komedie   je...

Kdo   neviděl nedoporučuji, je to   ztráta času a nic nového v   tomto filmu nenajdete.
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Velmi úsměvná komedie.   Usměvná především proto,   že se její tvůrci až   příliš okatě a nápadně   snaží posbírat snad   všechny kamínky ze široké   škály již natočených   filmů a poskládat je do   jedné mozaiky. Taky proto,   že je až příliš jasně   vidět, že si právě s   tímhle její tvůrci hlavu   rozhodně nelámali. Posbírat   od každého něco a včlenit   to do jednoho celku, není   jistě originální a   hodnotný počin, však ruku   na srdce...docela se jim to   povedlo. Určitě ne   prvotřídní, spíš   "druhotřídní"   dobrodružná komedie ve stylu   Honby za diamantem, ale   myslím, že kromě mírného   pobavení a odpočinku tady   nikdo hodnotný trhák   nečekal.
xxlch
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Hahaha-hodně útrpný   úsměv.Todlenc je   nejbéčkovatější béčko a   ještě k tomu totální   békovina.Ta jedna * je za   odvahu.
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Můj oblíbený film vždycky   mě pobaví a zvedne mi   náladu.tenhle film je tak   trochu parodie na několik   filmu ale mi se líbí a je   perfektní.Flynn je super   moula který všechno ví a   všechno zná ale v normální   životě je nepoužitelný a   možná pro to se mi tak   líbí
konik21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2009
Napínavá podívaná, která   nikoho neurazí. Milovníci   klasického Indyho mohou   nesouhlasit s PC-efekty. Podle   mne to nevadí, dobase trochu   změnila.
ataner3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Pěkný dobrodružný film   vzdáleně připomínající   Indiana Jonese,ale stojí za   shlédnutí.Prvky   mystiky,vtipné   dialogy,oddechový   film.Doporučuji.
TerP
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2010
U tohodle filmu prostě   nemůžete přemýšlet...   Jaktože je nezabil ten   vodopád? Jaktože se dostali   z toho mostu? Jaktože   skočili přesně na to   správné místo před   hýbavou stěnou? Jaktože   když otevřeli dveře   letadla, ostatní cestující   nezabil tlak? Jaktože   věděli, kam přesně   přistát s padákem, aby se   nezahákli na větvích   stromů? Jaktože mohli   dýchat, když otevřeli ty   dveře letadla? Jaktože   Flynna chytla, když letěl o   mnohonásobnější   rychlostí, než-li ona?Je to   pitomost, ale člověk, který   dokáže úplně vypnout, se   bude náramně (?) bavit.
lukanek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Film je z kategorie lehkého   žánru.Docela jsem si u něho   odpočinul.Kdo má rád tento   žánr tak ho můžu věem   doporučit.
Adamec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
První film s Carsenem mne   velmi zaujal. Je ve stylu   Indyho a velmi dobře   zpracovaný. Výprava je   úchvatný a děj výborný.   Divákům, kteří mají rádi   dobrodružný žánr se bude   líbit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28774minih28774Mystery, Aljaška (1999) 
Mystery Alaska n
minih29477minih29477Do cizí náruče (2000) 
Into the Arms of Strangers: Stories of the Kindertransport n
minih24435minih24435Živý terč (1993) 
Hard Target n
minih24278minih24278Železný orel 3 (1992) 
Aces: Iron Eagle III n
minih131779minih131779Koza (2015) 
Koza n
minih19213minih19213Smrtící epidemie (1995) 
Outbreak n
minih180680minih180680Školka pro seniory (2019) 
Grand-Daddy Day Care n
minih125278minih125278Vraždy podle Agathy Christie (2009) [TV seriál] 
Les petits meurtres d'Agatha Christie n
minih5059minih5059Cesta kolem světa za 80 dní (1989) [TV minisérie] 
Around the World in 80 Days n
minih75543minih75543Ve jménu krále 2 (2011) 
In the Name of the King 2: Two Worlds n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Knihovníci (2014) [TV seriál]

 Knihovníci (2014) [TV seriál]
Knihovníci n
The Librarians
Žánr: dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Dean Devlin, Jonathan Frakes

(pokračování)

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) [TV film]

 Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (2008) [TV film]
Flynn Carsen 3: Jidášův kalich n
The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
Žánr: dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna (2006) [TV film]

 Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna (2006) [TV film]
Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna n
The Librarian: Return to King Solomon's Mines
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Frakes

(pokračování)

Reklama