Cerven
ohodnotit

Galia

Žánr:
Země:
Rok:
1966
Délka:
102 minut
„Příběh emancipované dívky, která se vzbouří proti společenským konvencím“

Obsah filmu Galia

 
Galia je třiadvacetiletá Pařížanka, která bydlí v malém bytě nedaleko katedrály Notre Dame a pracuje jako dekoratérka. Žije sama, i když se příležitostným milostným pletkám nevyhýbá. Při večerní procházce kolem Seiny zachrání topící se ženu a zavede ji k sobě domů. Nicole se jí svěří, že chtěla spáchat sebevraždu kvůli manželu Gregovi, který ji podvádí s jinými ženami.

Galia ponechá Nicole ve svém bytě a sama se rozhodne pozorovat Gregovu reakci na zmizení manželky. Vyhledá ho v galerii a nechá se pozvat na večeři. Greg získá její sympatie a Galia se zamiluje.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2019
Kriminálka říznutá psychologickým filmem   zejména v závěru, kdy má hlavní hrdinka   problém, jak se vypořádat s nečekanou   situací. Mireille Darc není již žádnou   začínající herečkou, na svou dobu odvážně   ukáže i kousek nahoty a ještě nezvykleji   zabrousí do lesbického vztahu, který ale film   ukazuje jenom v náznaku. Také doba, kdy   Venantino Venantini hrál ještě hlavní role a   nepřicmrndával francouzským hercům v   epizodních rolích. Líbila se mi i romantika   zamilované Galie a nevěrného Grega při   víkendu v Benátkách, hezké exteriéry, to ani   jinak natočit nejde.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama