Cerven
ohodnotit

Gambit

Další název:
Lúpež po anglicky; Gambit - Der Masterplan
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
21.3.2013
„Dokonalý padělek. Mistrovský plán.“

Obsah filmu Gambit

 
Harry Deane je londýnský kurátor umění, který rozehraje složitou partii směřující k tomu, aby si bohatý sběratel koupil falešný Monetův obraz. Deane si vyfabuluje historku, do níž zatáhne i hvězdu texaského rodea PJ Puznowski. Ta má sehrát roli ženy, jejíž dědeček získal Monetovu vzácnou malbu na konci 2. světové války. Když se mu ale plán začne pomalu hroutit, ukáže se, že najatá texaská dívka není vůbec tak hloupá, jak vypadá. Rozpoutá se klasická válka rozumu a cti. Kdo nakonec shrábne peníze? Kdo dostane Monetovu malbu? A kdo si získá srdce oné dívky?

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 02.02.2014 HBO

 
Související odkazy
 
Kino: Gambit

Překvapivý tah na úvod partie, během něhož hráč obětuje jednu z figur výměnou za strategickou výhodu v dalším... číst dál

 
 
FILMOVÝ GLOSÁŘ: Dvě dávky smíchu proti porci umění

Britský odstup Colina Firtha v Gambitu marně dohání Cameron Diazová, animovaní Croodsovi si vychutnávají trojrozměrný pravěk, Renoir si hraje se světlem a barvami. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Michael HoffmanMichael Hoffman  
hraje:
Colin FirthColin Firth.....Harry Deane [51]   
Cameron DiazCameron Diaz.....PJ Puznowski [39]   
Alan RickmanAlan Rickman.....Lionel Shahbandar [66]   
Tom CourtenayTom Courtenay.....major Wingate [75]   
Stanley TucciStanley Tucci.....Martin Zaidenweber [51]   
Cloris LeachmanCloris Leachman.....babička Merle [86]   
Julian Rhind-TuttJulian Rhind-Tutt.....Xander [44]   
Pip TorrensPip Torrens.....recepční [52]   
Anna SkellernAnna Skellern.....Fiona [27]   
Selina CadellSelina Cadell.....bohatá vdova [59]   
Togo IgawaTogo Igawa.....Takagawa [65]   
Sadao UedaSadao Ueda.....Chuck   
Tanroh IshidaTanroh Ishida.....japonský byznysmen   
Senem TemizSenem Temiz  
Mike NobleMike Noble  
Kendži WatanabeKendži Watanabe.....japonský byznysmen   
scénář:
Ethan CoenEthan Coen  
Joel CoenJoel Coen  
námět:
Sidney CarrollSidney Carroll.....povídka   
hudba:
Rolfe KentRolfe Kent  
Maggie RodfordMaggie Rodford.....supervize   
kamera:
Florian BallhausFlorian Ballhaus  
střih:
Paul TothillPaul Tothill  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Gambit >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

cerfik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.6.2014
I přes hvězdné obsazení a scénář z dílny   bratří Coenů vcelku průměrná komedie.   Zkrátka scénář nestačí, chybí tomu   Coenovská režie a invence. Místy sice zábavné   a Alan Rickman je v roli arogantního mediálního   magnáta úžasný - až nechutný :-), ale ani   Colin Firth ani stále krásná Cameron Diaz to   nevytrhli.
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2013
"Dokonalý" plán, pečlivě vybraná   komplicka a název - to jsou jediné atributy,   které spojují originál s remakem. Jinak se   Harry změnil z šarmantního zloděje ve   snaživého galeristu, tajemná tanečnice ve   veselou kovbojku, socha v obraz, podezřívavý   šejk v hambatého kapitalistu a poměrně   seriózní zlodějská podívaná v komedii se   zlodějským pozadím. Já proti tomu v podstatě   nic nemám, při Firthově bezkalhotové scéně v   hotelu dostala má bránice docela slušně zabrat   a bylo vidět, že Firth, Rickman, Tucci i Cameron   Diaz si své role vyloženě užívali. Na mě   svou pohodu přenesli a tak jen posílám   Coenovým pár lehkých pohlavků za to, že si   občas vypomohli příliš lacinými fintami.
jajsempravabobika
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.6.2013
Vetšinou dám filmu šanci a dokoukám ho celý,   abych ho pak mohla ohodnotit jako celek, protože   někdy se druhá půlka rozjede. Na tohle ale fakt   nemám, vetší hovadinu jsem dlouho neviděla.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Moc jsem od tohohle filmu nečekala, tím spíš,   že znám původní komedii z roku 1966. Proto mě   překvapilo, jak dobrý remake to je. V první   části se na původní film hodně odkazuje - a   díky tomu jsem se bavila o dost víc. Potom už   si příběh jde tak trochu svojí cestou a gagy   jsou spíš volně poskládané, v Coenovském   stylu. No a závěr udělali docela jiný, než   jsem očekávala - a nebylo to překvapení   nepříjemné. Celkový dojem mám tedy veskrze   pozitivní - pokud to tedy není tím, že jsem   byla připravená na pořádnou blbost :-)
Reklama
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Gambit
Tvorba bratrů Coenů mě nikdy příliš   nezaujala, ale přesto jsem dala filmu šanci a to   především díky hereckému obsazení. Byla jsem   překvapena, že film se hned v úvodu   rozjíždí, to mě trochu nakoplo a tak jsem   doufala, že udrží tempo, ale bohužel se tak   nestalo, v polovině příběh nestačil a stal se   takříkajíc nudný, nezáživný a objevila se   tam řada scének, které jsme mohli vidět už v   mnoha filmech. Ač je Gambit komedie, mnoho   vtipných pasáží tam nehledejte, protože byste   je hledali dlouho a nenašli byste je. Byla tam   opravdu asi jedna scéna u které jsem se   skutečně nasmála, alespoň, že ona scéna byla   dosti dlouhá.

Colin Firth je vynikající   herec a já se na něj vždycky ráda podívám,   ostatně on byl hlavním důvodem mého   rozhodnutí pro Gambita, on se do podobných rolí   hodí o tom nemám potřebu spekulovat, Alan   Rickman se po roli profesora Snapa opět vrátil,   do dalo by se říct do záporné postavy o   stejně jako Colin mi tam skutečně sedl, Cameron   Diaz to už je jiné trochu kafe, Cameron   nepovažuji za herečku, i když mě svým dobře   naučeným přízvukem poměrně překvapila,   přesto to k mé spokojenosti nestačilo.
Gambit   se tedy stal průměrnou komediální podívanou   ve které se vtip vytrácí stejně jako   originalita a tak spadá do slabších filmů   tohoto roku.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Když nic nejde podle plánu...
Mno, film zrovna nemá dobré hodnocení a   kritiky, ale jak to tak bývá když se většině   něco nelíbí, tak mě se to většinou líbí,   né že bych byl nadšenej, ale mohlo to být   mnohem horší podle reakcí ostatních.Mě tvorba   slavných bratří Coenů prostě baví, hlavně   ty jejich prdlé komedie opepřené černým   humorem.Puvodní Gambit jsem neviděl, a to je asi   dobře, pak bych asi jako většina porovnával   originál s remakem.
Herecké obsazení pro mě   bylo taky vybráne velmi dobře, nejvíce se mi   líbila Cameron Diaz (i když nepatří zrovna k   mojim oblíbeným herečkám) , ale její   přiblblá jezdkyně rodea neměla chybu, skvěle   jí pak doplnilo pánské duo v podání sympoše   Colina Firthe a charismatického zaporáka Alana   Rickmana.Řadím mezi filmy na jedno použítí.Za   mě 70%
slina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2012
8 hvezdicek
..8 hvezdicek davam hlavne kvuli Cameron... jinak   co se samotneho filmu tyce, je to spise prijemna   odechovka, ktera obcas pobavi :)

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih71705minih71705Pohanský rituál (2011) 
Wake Wood n
minih29662minih29662Klub sráčů (2000) 
Kevin & Perry Go Large n
minih106797minih106797Nezapomenutelné prázdniny (2013) 
The Way, Way Back n
minih52252minih52252Shrek: Zvonec a konec (2010) 
Shrek Forever After n
minih40044minih40044Nabít a zabít (2005) 
Lucky Number Slevin n
minih28527minih28527Chalupáři (1975) [TV seriál] 
Chalupáři n
minih111632minih111632Vyhlídková trasa (2013) 
Scenic Route n
minih34018minih34018Zabij mě něžně (2002) 
Killing Me Softly n
minih93892minih93892Ladíme! (2012) [DCP] 
Pitch Perfect n
minih94152minih94152Pot a krev (2013) 
Pain and Gain n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Gambit (2012)Gambit (2012)Gambit (2012)Gambit (2012)
Reklama