Cerven
ohodnotit

Gunsmoke

Další název:
A Man's Country; Roughshod
Žánr:
Rok:
1953
Délka:
80 minut
„Krásná příroda a westernový příběh v barvě Technicoloru....“
Popis / Obsah / Info k filmu Gunsmoke
Pistolník Reb Kittridge, kterého hraje v tomto zajímavém westernovém snímku plném krásné přírody, natočeném velmi dobrou kamerou, standardním obsazením i slušným scénářem - Audie Murphy, jehož partnerkou je opět krásná Susan Cabot v roli Saxonovy dcery Rity přijíždí, aby dostál slibu pistolníka. Reb - Audie Murphy je najat druhým největším majitelem půdy a nočního podniku Telfordem, aby jej zbavil starého rančera Dana Saxona. Reb si dává čas na rozmyšlenou, protože je mu celá záležitost podivná, a po výzvě starého rančera zahrát si o jeho - Saxonův ranč a pozemky v hazardní karetní hře vyhrávává. Zjistí, že jediná Saxonova záchrana momentálně spočívá v prodeji dobytka, který je potřeba dopravit do města. Podlý Telford se pomocí najatých zločinců, kteří se neštítí ani vraždy, snaží přepravě stáda stůj co stůj zabránit - splašením dobytka, požárem v prérii, nočním přepadením, kdy jeho muži už bez zábran střílí do domnělých spících kovbojů, až po surový útok čtyř mužů na samotného Reba. I přes těžké nástrahy a únavnou a nebezpečnou cestu se podaří dobytek dopravit na železnici a přichází odveta. Reb vrací smlouvu na ranč Saxonovi, a odjíždí si vyřídit účet s Telfordem...


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Gunsmoke
Podle novely Normana A. Foxe s původním názvem Roughshod, natočil režiser Natan Juran zajímavý western v barvě Technicoloru v sympatickém hereckém obsazení Audie Murphyho a Susan Cabot v hlavních rolích. K tomu krásná krajina Big Bear Valley, San Bernardina a National Forest v Kalifornii.

Mladý, ale obávaný pistolník Reb Kittridge - Audie Murphy po rozloučení s kamarádem Charlesem – Johny Lake, když projíždí lesíkem, příjde nejen o koně, ale je ohrožen i jeho život, protože si na něj někdo ze zálohy u cesty počíhal. Na místě najde dvě nábojnice z „medvědobijky“. Dál je nucen pokračovat pěšky, a na cestě nastoupí do dostavníku, který jede do nedalekého městečka. V něm poprvé uvidí krásnou, tmavovlasou dívku Ritu – Susan Cabot, která jej okouzlí a zaujme.
Reb potřebuje práci, a tak jeho kroky směřují do hotelu, kde se má setkat s místním farmářem Mattem Telfordem - Donald Randolph, který se chce zbavit jediného farmáře, který mu může zdatně konkurovat – Dana Saxona. Rančer Saxon však velmi chytře postaví Reba před závažné rozhodnutí. Při karetní hře o jeho ranč zařídí, že Kittridge je tím, kdo jej vyhraje, a proto se víceméně musí postavit na Saxonovu stranu a bránit ranč, pozemky i stádo před Telfordem a jeho muži.
Když se Reb a Saxonovi vydají se stádem dobytka na cestu k železnici, Telford se je všemožně snaží zastavit, ochromit, neštítí se ani žhářství, ani vraždy. Reb ale má kupodivu se Saxonem vše pod kontrolou, navíc se neobává nebezpečí, protože také bojuje za lásku krásné, nezávislé Rity……


MHCB


Autor: clara.bow

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Love, Hate & Security

Love, Hate & Security
Love, Hate & Security

George Sasaki

Sasaki George

Šimon Jurovský

Jurovský Šimon

Harvey Miller

Miller Harvey

Mexican Gangster

Mexican Gangster
Mexican Gangster

Alone

Alone
Alone

Naposled navštívené:
Love, Hate & Security

Love, Hate & Security
Love, Hate & Security

George Sasaki

Sasaki George

Šimon Jurovský

Jurovský Šimon

Harvey Miller

Miller Harvey

Mexican Gangster

Mexican Gangster
Mexican Gangster

Alone

Alone
Alone