Cerven
ohodnotit

Halimina cesta

Halimin put

Další název:
Halima's Path
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
105 minut
„... a ta přináší nejdeno odhalení.“

Obsah filmu Halimina cesta

 
Halima přišla během války v Bosně o manžela i syna. Oba byli pohřbeni v jednom z masových hrobů, Halina však touží nalézt jejich ostatky. Díky DNA se jí podaří najít manžela, místo synova úložiště je však záhadou. Na své cestě za nalezením synových ostatků musí tato silná muslimka najít i vzdálenou neteř, což s sebou přináší nejedno záhadné odhalení.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 22.02.2015 CX

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
bosenská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Halimina cesta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2016
Na Požáry slyším,olgab :)
Velmi dobře   hodnocený snímek.Bohužel,viděl jsem dabovanou   verzi a také jsem se vždycky minutku ze   začátku v úvodu ztrácel v obličejích,než se   děj rozjel a než padlo konkrétní jméno.To   všechno je ale můj problém a na celkové   hodnocení ode mě nemá vliv.
Halimina cesta je   jeden z těch filmů o předsudcích,především   náboženských a o tom,že občas osud si s   někým zahraje ďábelsky a vše vrací jako   bumerang.
Čekal jsem tento snímek více   syrovější a poslední třetinu dějově   komplikovanější.Od zdrcujícího pohledu ženy   na visící obrázek v kuchyni už vše probíhalo   takřka tak,jak jsem předpokládal,což byla   velká škoda.Rozhodně však toto drama zaujme a   dá člověku zase důvod k zamyšlení a to je   dobře.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2016
Příběh, který napsalo náboženství, potažmo válka
Smutný a zároveň silný příběh života   několika rodin a sousedů během války v   bývalé Jugoslávii. Všichni žili poklidným   životem, než je rozdělilo náboženství.   Během pomalu rozkrývajícího se tajemství, ze   kterého věděl každý zúčastněný jen   část, přichází na závěr ten největší   šok. V poslení třetině a hlavně na konci   filmu prostě nemůžete nebrečet. Bohužel   lidstvo se asi nikdy nepoučí. Snímek vzdáleně   připomíná Villeneuveovy Požáry.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2015
Pozůstatky války v mysli ženy, která přišla   o svou rodinu při válce na Balkánu. Zajímám   se o tento region a jeho historii a proto mě film   zaujal a hodnotím velice kladně. Pro většinu   obyvatel Balkánu je všechno ještě živé,   válka probíhala před dvaceti lety, a všichni   pamatují zvěrstva jedné nebo druhé strany.   Konec poslední války, kterou zažili Češi, je   vzdálený již sedmdesát let, a ač byla   hrozná, Česko prakticky minula. Takže je   těžké vžít se do situace muslimské matky a   manželky.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Halimina cesta (2012)Halimina cesta (2012)Halimina cesta (2012)Halimina cesta (2012)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Steven Bernstein

Bernstein Steven

Frank S. Nugent

Nugent Frank S.

Ľubo Burgr

Burgr Ľubo

Hybrid

Hybrid
Hybrid

Naposled navštívené:
Steven Bernstein

Bernstein Steven

Frank S. Nugent

Nugent Frank S.

Ľubo Burgr

Burgr Ľubo

Hybrid

Hybrid
Hybrid