Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Havran

 
Detektiv Emmet Fields je povolán k případu brutální vraždy dvou žen. Při pátrání zjistí, že zločin se až příliš podobá smyšlené vraždě, která byla do detailu popsaná v povídce spisovatele Edgara Allana Poea. Předvolá tedy tohoto sociálního vyvržence k výslechu. Zatímco je Poe ve vazbě, dochází však k další strašlivé smrti – opět inspirované jedním z jeho příběhů. Fields tedy vyzve Poea, aby mu pomohl toto krvavé šílenství zastavit…

Zdroj: FTV Prima

 
Související odkaz
 
RECENZE: Kéž by Poe v Havranovi jen urážel a nemiloval

Filmu Havran, který si neumí vybrat mezi životopisem a detektivkou, vládne John Cusack. Hraje spisovatele, podle jehož děl kdosi vraždí. Vraždy podle abecedy, Vraždy podle předlohy, Vraždy podle kalendáře, vraždy podle smrtelných hříchů v thrilleru Sedm. To všechno už tu bylo. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Havran >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.5.2016
Vertebrata
Film mal zrejme určité ambície. Avšak. Začnem   vecami, ktorým nie celkom rozumiem. Prečo   Havran? Zrejme je to odkaz na jeho populárnu   poviedku, dobrý marketing, doláre navyše.   Prečo Poe? Ten film mohol byť o hocikom, nie je   to "zaručená správa o posledných dňoch   Poa", je to fikcia, mohol to byť akýkoľvek   nedocenený spisovateľ v Baltimore. Prečo tak   málo chlastal? To je asi najväčšia záhada na   filme. Určite neboli jeho posledné dni tak   relatívne v pohode, alkoholom poznačená nebola   len duša, ale už aj telo. Prečo John Cusack?   Výtky v komentároch sú voči jemu časté a ja   sa musím priznať, že tiež sa mi vôbec do   úlohy Poeho vôbec nehodí, nepasovala mu tá   rola. Čakal som väčšiu trosku. Prečo vrah ma   akože dokonalý plán a vždy mu všetko   vychádza, prečo sa naši hrdinovia ani raz   neseknú a nejdú na ostrov Svätý kríž, ale do   kostola k svätému krížu? Takto to stále   vychádza vrahovi aj našim hrdinom a nikdy sa   neseknú. Obrovské náhody, ale tu sa dostávame   k už k zložitej filmovej teórii o klasických   klišé. Napríklad (SPOILER), že tu vrahom bol   takmer záhradník. Ale aby som nebol   nespravodlivý. Luke Evans bol výborný, neviem   prečo, ale na Alice Eve sa dobre dívalo a   špinavý, temný Baltimor mal tiež niečo do   seba. Inak ambície boli zrejme vysoké, stvoriť   napínavú hororovú detektívku o Poem a nazvať   ju Havran. Zostalo však dosť za očakávaniami
TerraFelix
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Proč?
Ptám se, proč to vůbec někdo natočil? S   Havranem to nemá nic společného, se skutečnou   postavou Poea taky ne. Dost nuda. Nejvíc mě   pobavil konec, který převrátil důvody jeho   smrti. Za takový skon by se nemusel stydět ani   romantik Puškin, natož věčně opilý a sjetý   gambler, ženatý s vlastní příbuznou, kterým   Poe ve skutečnosti byl.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2016
Havran
Rozhodně se jedná o velmi zajímavou a zdařilou   adaptaci povídkového díla Edgara Allana Poea.   Několik jeho povídek jsem četl, takže o to   více mi byl příběh, zápletkou vystavený   právě na tomto díle, bližší. Ponurá a   temná atmosféra byla vskutku úchvatná,   rovněž se mi líbilo, že se tvůrci nebáli   uplatnění pořádně krvavých scén. Děj je   poměrně dostatečně napínavý, ačkoliv tu   trochu postrádám větší závěrečnou gradaci   s komplikovanějším rozuzlením.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2015
Skvělý historický thriller
Bez mobilů,počítačů a vševědů z FBI.Na   Havrana jsem se chtěl podívat především   kvůli herci, který mě poslední dobou   nepřestává překvapovat. Luke Evans se ale i   tady stihl předvést a právě tímto filmem si   mě totálně získal. Pokud bych film samotný k   něčemu přirovnal, nejspíš by to bylo k filmu   Anonym. Havran je totiž takovým   pseudo-historickým životopisným příběhem   Edgara Allana Poea. Ten ale nevypráví jeho   příběh, ale spojuje příběhy jeho   jednotlivých povídek. Jedna vražda rovná se   jedna povídka. Jako celek to ale dává Edgara,   jeho osobnost, jeho názory a jeho myšlení,   které se do povídek stihli promítnout. No a já   musím říct, že tenhle nápad se mně moc   líbil. Atmosféra starého Baltimoru byla   dostatečně temná a přitom vůbec nevadí, že   celý film se natáčel v Evropě. Spíš naopak.   Jediný problém, který mě u tohodle filmu   nakonec dost mrzel byl samotný závěr. Na to,   jak se příběh rozvíjel, ho závěr dost   nekompromisně utnul. Přál jsem si, aby si   takový příběh vysloužil vysloveně epický   závěr
Reklama
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2014
Johna Cusacka sice můžu, ale co se jeho herecké   prestiže týče, je to druhá liga a tomu   odpovídá i kvalita filmů ve kterých hraje.   Tenhle není výjimka. Prakticky se mu nedá nic   zásadního vytknout, je to docela i chvílemi   napínavá podívaná, ale prostě něco tomu   chybí. Neslané, nemastné, takové televizní.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Historicko ponurá atmosféra a ještě k tomu   když se příběh odehrává za šera nebo po   tmě mi ve filmech moc nesedí i když scénář a   herecké výkony byli dobrý,zrovna tak způsoby   vraždění byli neobvyklé a tím i zajímavé a   dodaly filmu napínavější a děsivější   atmosféru tak mě film moc nechytil,pro mě   thrillerový průměr.
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Havran alias Edgar Allan Poe pomáhá policii   přijít na kloub vraždám, které se nápadně   podobají jeho dílům. Záhy se případy stanou   osobnějšími a Edgar stále více řeší   otázku nejpalčivější - Proč? Proč on? Proč   jeho díla? Je snad celý jeho život svázán se   smrtí víc než životy ostatních? Odpověď   nalezne na samotném konci svých řádek.
Film   se od začátku snaží o stísněnou atmosféru   Baltimoru 19. století a o znázornění   rozpoložení spisovatele. Začíná působivě.   První případ - dvojitá vražda a jasný odkaz   na známé Poeovo dílo. Prá záběrů z autorovy   nepříliž světlé přítomnosti. Začátek   řešení případu mnladým detektivem. Objevení   souvislosti s dílem Poa. Předvedení Poa na   stanici a poté už objevení další mrtvoly,   jejíž vraždu jsme mohli vidět v   předcházejících záběrech. Film má jeden   velký problém - ve snaze o působivost a   zároveň přiblížení spisovatelovi povahy   střídá záběry efektivní, působivé a   snáležitou dynamikou a napínavostí s   nepříliž povedenými, které postrádají   dynamiku i napětí, občas i uvěřitelnost. John   Cusack v hlavní roli sice stoprocentní není,   ale na druhou stranu se snaží seč může. Luke   Evans je jako detektiv překvapivě přesný.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Tak na tento film jsem náhodou narazil při   včerejším sledování televize, už začátek   mě zaujal a řekl jsem si že to dokoukám celé   ikdyž už bylo dost pozdě. Zpočátku byl děj   zajímavý, objevilo se několik nápaditých   zabití (hlavně kyvadlo) ale jak čas plynul   začalo mě to nějak unavovat a konec se mi moc   nezamlouval. Najde se tu však i dost dalších   dobrých a napínavých scén. Rozhodně za   podívání to stojí, jedná se totiž o   slavného Edgara Allana Poea a jeho hororové   povídky které jsem kdysi četl. Pokud se vám   jeho povídky líbí, neváhejte a zkuste se   podívat i na film.
Reklama
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Holmesovsky ponurá morbidní skládanka z   Poeových sbírek a krvavých mordů, která   rozhodně nevyniká originalitou, přesto svým   způsobem baví, včetně Johna Cusacka, který je   přesně tak podivný, jak moje vize básníka,   jehož je představitelem i výborného Luka   Evanse, v němž by musel najít zalíbení i Sir   Arthur Conan Doyl :-)
Xanthe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Raran
Docela slušným tempem odvíjející se   detektivní příběh v Sherlockovském stylu.   Atmosféra zdařilá, děj spíš průměrný -   honička od vraždy k vraždě, na místě činu   indicie vedoucí k nalezení další oběti -   celkem obehrané schéma. Škoda že motivy z děl   E.A.Poea nebyly více využity. Kladné body za   scénu s kyvadlem.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41456minih41456Dnes zemřeš! (2005) [Video] 
Today You Die n
minih76968minih76968A pak přišla láska (2007) 
And Then Came Love n
minih53865minih53865Avengers (2012) 
Marvel’s The Avengers n
minih13353minih13353Na ostří nože (1997) 
The Edge n
minih51395minih51395Labyrint smrti (2006) 
The Kovak Box n
minih75572minih75572Waiting for forever (2010) 
Waiting for forever n
minih9106minih9106Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull n
minih40174minih40174Příběh Modré planety (2004) 
Genesis n
minih76208minih7620850/50 (2011) 
50/50 n
minih38389minih38389Strach (2002) 
Feardotcom n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Havran (2012)Havran (2012)Havran (2012)Havran (2012)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bacurau

Bacurau
Bacurau

Crooklyn

Crooklyn

Naposled navštívené:
Bacurau

Bacurau
Bacurau

Crooklyn

Crooklyn