Cerven
ohodnotit

Heřmánková víla [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1990
Délka:
39 minut
„O zakletém mládenci a síle lásky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Heřmánková víla
POZOR, SPOILER

Ondra se vrátil domů ze svých toulek. Navštíví jej kovářka, která mu nejprve laje, ale pak jej zve k nim na buchty.

Ondra je v lese na dříví, když uvidí paní Zimu. A také najde rostlinku heřmánku. Tu vezme domů. Když večer spí, z rostlinky vyleze dívčina jako květ a uklidí mu. Ondru to samozřejmě notně překvapí, druhou noc vílu přistihne. Ona mu vysvětlí, kdo je a aby u něj mohla zůstat, musí obelstít paní Zimu. Ondra dostane radu, aby jí splnil, co chce, a pak chtěl její plášť. Jenže se to vymkne kontrole a Ondra je proměněn v led.

Kovářka bere heřmánkovku k sobě. Ta u ní jen sedí a kouká z okna. Stále myslí na Ondru. Jenže nikdo neví, jak mu pomoci. A kovář toho moc nenamluví. Teprve když už má přijít jaro, řekne pár vět. Jak se ukáže, jsou to ty správné...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Heřmánková víla
Pohádka vypráví o mládenci, kterého zaklela krutá paní Zima a osvobodila něžná heřmánková víla. Jsou v ní vyjádřeny odvěké lidské obavy před smrtonosným mrazem a touha po příchodu životodárného jara. Pohádka vypráví i o síle obětavé lásky, která zvítězí nad zdánlivě nepřekonatelnými překážkami.

Mládenec Ondra (F. Staněk), který žije na samotě, jednou na toulkách potká paní Zimu (E. Balzerová), před jejíž mocí ho zachrání kvítek. V něm je skryta heřmánková víla (B. Srncová), která se promění v dívku. Varuje ho před vládou paní Zimy, ale Ondru neuchrání – Zima mládence začaruje do kusu ledu. V téhle chvíli víle pomůže sousedka, hodná kovářka (L. Geprtová).

Zdroj: Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Heřmánková víla
V lyrické pohádce o mládenci, kterého zaklela krutá Paní Zima, jsou vyjádřeny odvěké lidské obavy před smrtonosným mrazem a touha po příchodu životadárného jara. Něžná Heřmánková víla a síla obětavé lásky tu vítězí nad zdánlivě nepřekonatelnými překážkami. V hlavních rolích uvidíte B. Srncovou, F. Staňka, L. Geprtovou, L. Šindelářovou a další.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pupendo (2003)

20:10 - 22:10

34 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Kapitán (1960)

20:00 - 21:50

44 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina (2022) [TV ser...

20:20 - 21:40

24 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Přes prsty (2019)

20:15 - 22:25

29 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Reklama