Cerven
ohodnotit

Hľadači svetla

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
74 minut
Premiéra v ČR:
8/1971

Obsah filmu Hľadači svetla

 
Dramatický příběh fašistické čety, skupiny zajatých partyzánů a sovětských vojáků, kteří se v závěru druhé světové války ocitnou společně v zavalené staré šachtě. Filozofická rozprava o lidském životě, o tom, zda se válkou znepřátelení lidé spojení hrozícím neštěstím stávají skutečně lidmi.

Zdroj: Československá filmová společnost

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.9.2016
Já jsem si tento film vybral podle názvu a   čekal něco zcela jiného. Hned první snímek o   výrobě k výročí komančů, mne nepříjemně   zaskočil, ale řekl jsem si, co kdyby. A   rozhodně jsem neudělal chybu. Ono jde totiž   zpočátku o docela dobrý film, s dobrou zvukovou   kulisou. Pak se trochu zvrhne v nesmysly, ale   jinak se na to rozhodně dívat dá. Tedy jednou,   podruhé asi těžko. Když si zvyknete na tmu a   občas statický děj. Jak říkám, za   podívání to stojí, ale podruhé bych to vidět   nemusel. A to snižuji hodnocení o dvacítku za   to, že se maskéři flákali, a byli líní   udělat i těch pár skvrn na triku či košili   zasaženého.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2016
Ve svém smyslu se jedná o obyčejnou inscenaci,   která by se dala zahrát i na divadelních   prknech, jen natočená výpravně a to dokonce v   Cinemascopu. Ano, výroba snímku byla na   objednávku k 50. výročí založení strany   KSČ, takže dějství podle toho také vypadá.   Nacistická zrůdnost postihuje i sebe sama, kdy   se jeden velící německý důstojník neštítí   střílet ani do vlastních lidí, v tomto   případě popravčí četu vedoucí zajaté   partyzány na popravu, a to v zájmu velení,   které tímto získal. Po zavalení v jeskyni   všem nezbývá nic jiného než spolupracovat. A   tak příběh sleduje jejich počínání, kdy   odvaha partyzánů, pochopitelně komunistů, je,   jak také jinak, bezbřehá. Nějaká temná   atmosféra, napětí či akce tu kromě několika   jednoduchých výbuchů prostě chybí. A právě   to je na takovém dějství ohromná chyba, neboť   se tak stal snímek nezajímavý a naprosto   nudný. Herci sice ze sebe vydali všechno, ale   mizerný scénář tím stejně nezachránili.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama