Cerven
ohodnotit

Honba na muže

La chasse à l'homme

Další název:
Lov na manžela
Žánr:
Země:
Rok:
1964
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Honba na muže
Antoine se má oženit s Gisèle. Jeho kamarád, zapřisáhlý starý mládenec Julien, se mu blížící se svatbu zoufale snaží rozmluvit. Nejenže ho odrazuje vlastními bolestnými zkušenostmi, ale odvolává se i na Fernanda, který žije pod dohledem své dominantní manželky. Antoineovo odhodlání nakonec dostane povážlivé trhliny a vyděšený ženich se rozhodne od Gisèle uprchnout na lodi, kde spolu měli jako novomanželé strávit líbánky. A k tomu dá ještě Gisèlein lístek Fernandovi. Na lodi se pak Antoine zamiluje do jiné ženy. Netuší však, že se o něj Sandra zajímá jen kvůli penězům, které mu hodlá ukrást.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 22.05.2015 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Honba na muže
Antoine plánuje svatbu se svou snoubenkou Gisele. Jeho přítel Julien, zapřisáhlý starý mládenec, se jej od tohoto kroku snaží odradit s připomenutím vlastních zkušeností a jako příklad uvádí také Fernanda, který žije pod přísným dohledem své dominantní ženy. Antoine nakonec s Gisele odjíždí na svatební cestu, na lodi se ale seznámí s okouzlující Sandrou...

Významný francouzský režisér Édouard Molinaro ve své práci střídal žánr kriminálek a komedií; film HONBA NA MUŽE byl jedním z jeho prvních úspěchů v oblasti veselohry. Na scénáři se podílelo několik lidí, dialogy například zpracoval slavný Michel Audiard. V mužských partech filmu dominovali již slavní Jean-Paul Belmondo nebo Jean-Claude Brialy, zatímco v ženském obsazení se objevily teprve vycházející hvězdy jako Catherine Deneuve, Mireille Darc nebo Françoise Dorléac, natáčelo se mimo jiné v Řecku. S odstupem pouhých čtyř dnů měl film premiéru v září 1964 zároveň ve Francii a Itálii.


Autor: argenson

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Slečna F (Signorina Effe)

Slečna F
Signorina Effe

Naposled navštívené:
Slečna F (Signorina Effe)

Slečna F
Signorina Effe