Cerven
ohodnotit

Houština

Rengeteg

Další název:
Húština (SK); Forest
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
95 minut
„Každodenní život mladých mužů a žen v Budapešti, zaznamenaný jedinečným rukopisem Benedeka Fliegaufa.“

Obsah filmu Houština

 
Celovečerní debut jednoho z nejvýraznějších představitelů současného maďarského filmu Benedeka Fliegaufa je věnován předčasně zemřelému režisérovi Györgyi Fehérovi (Szürkület, 1990, Vášeň, 1998).

Fliegauf ve své prvotině volí oddramatizované pomalé mluvení a dlouhé záběry, poukazující na vyprázdněnost vztahů ve společnosti, které se staly příznačnými znaky i jeho pozdější filmové tvorby. Sledujeme dlouhé monologické a dialogické pasáže, které jsou vytrženy z nějakého smysluplnějšího kontextu. Z vyprávění postav je zjevné, že si nerozumí navzájem, ani sami sobě. Lovasiho kamera zaznamenává jednotlivé postavy v těsné blízkosti, ale...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazyková verze:
maďarská
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Houština >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2020
zoom v plné parádě
Celý film je natočený v detailech, převážně   do tváří vypovídajících postav v dialozích   své příběhy, a nejsou to obličeje zrovna   přitažlivé. Jednotlivé výpovědi nejsou   příliš zajímavé, natož objevné, a film byl   pro mě zajímavý zčásti jen tou jadrnou   maďarštinou. Tak jsem doznal, že libozvučně   znějící eltérés je česky úchyl, což často   používá ve výčitkách jedna fúrie vůči   svému partnerovi. Film vyžaduje připraveného a   znalého diváka, který si je vědom, že narazí   na artový film snímaný ruční kamerou s   funkcí zoom.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Dny Evropského filmu 2004
Reklama