Cerven
ohodnotit

Hranice života

Stay

Další název:
Fantastický svět
Rok:
2005
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
13.4.2006
„Někde mezi životem a smrtí je místo, kde by jste neměli zůstávat“

Obsah filmu Hranice života

 
V prostoru mezi touhou a strachem, realitou a iluzí a životem a smrtí se rozkládá celý alternativní svět, který ožívá ve filmovém thrilleru Hranice života. Režisér filmů Ples příšer a Hledání Země Nezemě Marc Forster přivádí na stříbrné plátno příběh, který zachází pod práh všední reality a stahuje diváka do víru tajemné hry s identitami, sny a schématy lidské existence.
Hranice života je napínavým příběhem o newyorském psychiatrovi Samu Fosterovi (Ewan McGregor) a jeho snaze zabránit uzavřenému a zvláštnímu mladému pacientovi Henrymu Lethemovi (Ryan Gosling) v uskutečnění sebevraždy, kterou si naplánoval na den svých 21. narozenin. Na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
ww.bontonfilm.cz
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hranice života >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2013
Stay
Film ma velky potencial,dokaze zaujat nielen   pribehom ale aj mysteriozitou ktorej je tam   pozehnane.V zavere filmu cakate na velke   vyvrcholenie,drama graduje a... a nic absolutne   nevysvetleny koniec,ktory vam film pokazi.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Velká filmová záhada se odehrávala v mých   očích a uších... To celé byla představa i   vzhledem k vizuálním efektům, které jsme mohli   spatřit a to nás vtáhlo do úplně jiného   světa. Henry Lethem se po bouračce ocitl v   povědomí, kde si představoval to, co jsme   vlastně celý film viděli. V tom případě   nebudu už dále hledat žádnou spojitost,   poněvadž to byla jen dobře zpracovaná iluze,   která nechá člověka dumat. Fakt je ten, že   film mě nebavil a nudil, ale vzhledem k   natočení a zajímavého námětu říkám   dobrý. Teda aspoň tak jsem to pochopil.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Lieky s alkoholom sa nehodia
Tvorcom zrejme šlo o to, natočiť zložité   inteligentné dráma, či prepracovaný   psychologický príbeh, o ktorom sa bude ešte   dlho hovoriť, prípadne sa bude snímok v   intelektuálnych kruhoch dosť rozoberať. Či sa   to podarilo, to neviem. Nepatrím k filmovej   intelektuálnej elite, ktorá hodiny času trávi   rozoberaním a premýšľaním o európskej   nezávislej filmovej scéne (často ide samozrejme   o nezmyselný odpad), prípadne či Trier konečne   natočil životný zásek a vrchol, ja sa na   rozdiel od nich filmami bavím. Vysoké ambície   upútať, a dostať sa do filmovej histórie mal   asi aj tento film. Ja to vidím tak, že sa   nepodarilo. Vždy som nechápal ako môže niekto   napísať koment tipu "totálny nezmysel a   úplná zlátanina", čo si mám akože pod   tým predstaviť? Po zhliadnutí tohto filmu som   to pochopil. Nič viac sa k tomu nedá dodať.   Nuda, nezmyselnosť, chaos. Údajne to má   vysvetlenie, údajne viac. Ale k čomu?   Interpretácií plno, to je jedno. Čo mrzí, že   samotný film je úplne o ničom. Nechápem Naomi   Watts, že do niečoho takéhoto išla. Bod   pridávam za Ewana, ktorého mám rád, a   skutočne tu nebol najhorší a plus za celkom   dobrú hudbu. No a ešte dodám, nepochopil som,   to bez debaty
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Natočit surealistický film se musí sakra umět.   Psychedelické scény dobré, děj docela   napínavý a zpočátku dobře zauzlovaný.   Pořád čekáte, jak to vlastně je a kdo je ve   skutečnosti ten blázen. Nevíte, co je realita a   co halucinace.... Poslední třetina už ale   začne trochu zavánět nesmyslem a konec to vše   bohužel úplně smete. Veliká škoda!
Reklama
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2011
A zase se objevil jeden psychologický thriller,   který dokáže v divákovi vzbudit pocit   nejistoty z dalšího průběhu celého dění a   především ho umí přimět k zamyšlení. A že   je k tomu důvod, není pochyb. Otázky se více a   více hromadí až do samotného finále, kde   dojde k rozuzlení. Jistě, ne každý může ten   smysluplný konec spatřit. A ten kdo jej   spatří, může to pochopit zcela po svém.   Sféry realit se tříští v jediném okamžiku,   aby se ukázal pravý význam Henryho života.   Všechny kousky do sebe zapadají a divák pak   zůstává a dívá se na závěrečné titulky s   nevěřícným pohledem... a tak by to mělo být.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2011
ani na konci som nepochopila ako to bolo. film bol   od začiatku napínavý. len ten koniec a dej   mohol byť trocha jasnejší.
Pjotra108
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Moc pěkně zpracovaný film, u kterého si celou   dobu nejste vůbec jistý dějem. Pak zjistíte,   že to je úplně jinak, ale ve skutečnosti jste   měli celou dobu indicie o té realitě. Moc   pěkný.
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Hodně solidními hereckými výkony i   psycho-atmosférou nabitý film, ale tenhle typ   vyprávění prostě neni pro mě.
Reklama
kecup.007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Kombinace McGregora a lynchoviny znela slibne,   nakonec me film dost zklamal. Pomale, unyle, bez   naboje. Surrealisticke sceny ploche - misto   psychedelickych vyjevu rozsekana a zasmyckovana   timeline, tady jsem opravdu cekal vice.

Zaver   povedeny, i kdyz predvidatelny, neco ve stylu   filmu Danika ci Identity. Jen dluzno rici ze tyto   dva filmy zahrivaly me mozkove zavity mnohem vice.   Stay me nutil premyslet jen o tom, v cize hlave se   to cele odehrava ... A finalni scena s   "predavkou" vzpominek Henryho na Sama uz   mi prisla hodne lacina.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2008
Rád bych tvrdil, že jsem to pochopil, ale   neříkal bych tak úplně pravdu :-). Samotná   podstata příběhu týkající se odpuštění a   toho, zda si vůbec zasloužíme žít, není   podle mne až tak složitá. Režisér říká   dost věcí na rovinu a nenechává diváka zcela   se utopit v příběhu a složité symbolice, jako   to například dělává Lynch, za což má u mne   plus. Kolem toho je ale spousta   „mesiášských“ věcí, kterým jsem   nerozuměl a které mě dost mátly. Navíc   natahování příběhu v druhé půli a   sklouzávání hlouběji a hlouběji do tajů   lidské psychiky ala Mulholland Drive mne trochu   otravovalo a až mi připadalo, že se jen   krouží kolem toho podstatného. Poněkud   komplexnější a průhlednější scénář by tu   nezaškodil. V závěru naštěstí přijde masakr   v podobě ne zcela jasného vybruslení, které   může, ale také nemusí vše objasnit. Jinak se   jedná o další atmosférický zářez na pažbě   Marca Forstera. Prolínání obrazů, kouzelná   kamera a ovlivňování divákovy nálady pomocí   barev, jako to dělal v Plesu příšer   (všudypřítomná modrá barva evokuje klid a   smír, stejně jako něco, co v životě nelze   pochopit, něco vzdáleného). Ewan McGregor a   Ryan Gosling podávají fantastické výkony,   krásná Naomi spíše jenom přicmrndává, ale   neztrácí se, a neuvěřitelně potěší i Bob   Hoskins. Přesto se jedná o nejslabší kousek,   jaký jsem od „mistra filmové nálady“ Marca   Forstera zatím viděl.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih164061minih164061Ostrým nožem (2019) 
Ostrým nožom n
minih47416minih47416Dva dny v Paříži (2007) 
Deux jours à Paris n
minih6936minih6936Duch (1990) 
Ghost n
minih90371minih90371Volte mě! (2012) 
The Campaign n
minih2963minih2963Anakonda (1997) 
Anaconda n
minih28904minih28904Parchant (1996) [Video] 
Natural Enemy n
minih46989minih46989Rovnice smrti (2007) 
Waz n
minih14467minih14467Noční vlak (2009) 
Night Train n
minih98688minih98688Přežili jsme invazi (2012) 
Saints and Soldiers: Airborne Creed n
minih9088minih9088Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Photos copyright © 20th Century FoxPhotos copyright © 20th Century FoxPhotos copyright © 20th Century FoxHranice života (2005)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bella Ramsey

Ramsey Bella

Blythe Danner

Danner Blythe

Fantom Morrisvillu

Fantom Morrisvillu
Fantom Morrisvillu

V pasti (Shut In)

V pasti
Shut In

The Crossing

The Crossing
The Crossing

Síť (The Net)

Síť
The Net

Mansfield Park

Mansfield Park
Mansfield Park

Milagros

Milagros
Milagros

Naposled navštívené:
Bella Ramsey

Ramsey Bella

Blythe Danner

Danner Blythe

Fantom Morrisvillu

Fantom Morrisvillu
Fantom Morrisvillu

V pasti (Shut In)

V pasti
Shut In

The Crossing

The Crossing
The Crossing

Síť (The Net)

Síť
The Net

Mansfield Park

Mansfield Park
Mansfield Park

Milagros

Milagros
Milagros