Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Indio

 
Mestic Daniel Morell (Francesco Quinn) sa po rokoch služby u amerických špeciálnych jednotiek vracia navštíviť svojho otca, náčelníka osady domorodého kmeňa, v ktorom vyrastal. Namiesto vytúženého pokoja zisťuje, že domorodci sú terorizovaní a vyvražďovaní korporáciou, ktorá plánuje ťažbu dreva a stavbu diaľnice cez prales. Na policajnej stanici nahlási masaker susednej osady, ktorej bol svedkom, no následne je falošne obvinený a uväznený. Podarí sa mu ujsť a po zistení, že medzitým jeho otca zabili a osadu vypálili, zoberie spravodlivosť do vlastných rúk. Nasype cukor do palivových a olejových nádrží buldozérov a ukradne prostriedky na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Antonio MargheritiAntonio Margheriti.....(jako Anthony M. Dawson) [58]   
hraje:
Marvelous Marvin HaglerMarvelous Marvin Hagler..... Jake [35]   
Francesco QuinnFrancesco Quinn..... Daniel Morell [26]   
Brian DennehyBrian Dennehy.....Whytaker [49]   
David BrassDavid Brass  
Larry AtlasLarry Atlas  
Rene AbadezaRene Abadeza  
Tetchie AgbayaniTetchie Agbayani  
David LightDavid Light  
Bari K. WillerfordBari K. Willerford  
scénář:
Franco BucceriFranco Bucceri  
Filiberto BandiniFiliberto Bandini  
hudba:
Pino DonaggioPino Donaggio  
kamera:
Sergio D'OffiziSergio D'Offizi  
střih:
Christopher HolmesChristopher Holmes  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Indio >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2024
Po úspěchu filmu „Rambo“ (1982) se na   přelomu 80. a 90. let 20. století objevilo ve   videofilmech množství tematických napodobenin   různé kvality. Tento film, jehož hlavní   ekologické téma se týká kácení deštných   pralesů, dokonce na Ramba za mnoha okolností   přímo odkazuje. Stejná je i dějová šablona,   v níž se, byť mírně pozměněné, objevují i   stejné scény. Jako například ošetřování   zraněné ruky. Hlavní postava, a toho si jistě   málokdo všimne, nese přímo jméno autora   literární předlohy Ramba, a to Davida Morrella.   Hlavního padoucha, v tomto případě šéfa   stavby silnice skrz deštný prales, ničícího   vše, co mu přijde do cesty, včetně místních   domorodců, navíc charakterově stejného se   šerifem, který se snažil Ramba chytit, zde   opět se stejnou vervou hraje Brian Dennehy.   Dokonce občas použil i stejné hlášky z Ramba.   Takže ano, skutečně se jedná o věrnou kopii   „Ramba“ (1982), ale nese si svůj vlastní   příběh s úplně jiným vyzněním. Filmů   upozorňujících na bezhlavé kácení deštných   pralesů, jinými slovy na ničení plic Země,   bylo natočeno také dost. Nejznámějším z nich   je asi vysokorozpočtový „Šaman“ (1992),   který se zase může pochlubit dobrodružně   romantickou atmosférou s odkazy na přírodní   vědy. Ale zpět k Morrellovi. Ve videoprůmyslu   byl v té době docela žádaný a právě vliv   osamělého akčního hrdiny se ohledně zájmu   diváků projevil. Dnes se na film můžeme dívat   všelijak, ale faktem je, že není úplně   špatně natočený. Italská produkce kdysi   hodně kopírovala známé filmy tohoto žánru,   jenže většinou šlo o triviální kvalitu.   Tento akční snímek si lze okem nostalgie   vychutnat i dnes.
whack
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2013
"Aký je to pocit, keď sa z lovca stane   korisť?" Príbeh ex-poručíka Daniela   Morella, ktorý sa rozhodne bojovať na vlastnú   päsť. A má vlastne aj inú možnosť? Škoda,   že v skutočnosti neexistuje žiadny hrdina,   ktorý by sa tak neľútostne postavil proti   ničeniu Zeme. Alebo áno?


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Indio 2 - Vzpoura (1991)

 Indio 2 - Vzpoura (1991)
Indio 2 - Vzpoura n
Indio 2 - La rivolta
Žánr: dobrodružný / akční / válečný
Země: Itálie
Režie: Antonio Margheriti

(pokračování)

Reklama