Invaze barbarů (2003)

Invaze barbarů (Les Invasions Barbares – le décline continue)
76.8 %
 
 

Les Invasions Barbares – le décline continue

    Žánr: tragikomedie / psychologický
    Země: Francie / Kanada
    Premiéra v ČR: 5.2.2004        
    Délka: 112 min.
„Proč ho nenechají v klidu umřít?“
Montrealský univerzitní profesor Rémy sotva překročil padesátku, když je hospitalizován s příznaky těžkého zdravotního kolapsu. Rémyho bývalá žena Louise zatelefonuje dospělému synovi Sébastienovi, který v Londýně dělá kariéru jako byznysmen. Přestože si s autoritativním otcem nikdy nerozuměl, přiletí Sébastien i s manželkou, aby pomohl matce a podpořil nemocného. Po vyšetření, které syn zařídí v americkém Baltimoru, je ortel jasný: Rémy má neoperovatelný rakovinný nádor v mozku a umírá.
Sébastien se snaží otci zpříjemn it poslední okamžiky: úplatky mu chce zajistit v přeplněné státní nemocnici slušnější zacházení, zařídí mu tajně každodenní dávku heroinu, aby mu ulehčil od bolesti – a hlavně sezve jeho dávné přátele a milenky. Začíná invaze barbarů do světa zlostného a zoufalého muže, který naprosto není smířený se smrtí…

režie:
Denys Arcand
 
 
hraje:
Marie-Josée Croze (Nathalie), Rémy Girard (Rémy), Stéphane Rousseau (Sébastién), Dorothée Berryman (Louise), Louise Portal (Diana), Dominique Michel (Dominique), Yves Jacques (Claude), Pierre Curzi (Pierre), Marina Hands (Gaëlle), Johanne-Marie Tremblay (Soeur Constance), Toni Cecchinato (Alessandro), Mitsou (Ghislaine), Sophie Lorain (milenka), Denis Bouchard (Duhamel), Micheline Lanctôt (Carole), Markita Boies (ošetřovatelka Suzanne), Isabelle Blais (Sylvaine), Yves Desgagnés (Olivier), Daniel Brière (Alain Lussier), Roy Dupuis (Gilles), Anna-Marie Sutherland (Bulharka), Jean-Marc Parent (odborář), Denys Arcand (odborář), Bonnie Mak (sestřička)
 
 
scénář:
Denys Arcand
 
 
kamera:
Guy Dufaux
 
 
hudba:
Pierre Aviat
 
 
kostýmy:
Denis Sperdouklis
 
 
střih:
Isabelle Dedieu
 
 
zvuk:
Patrick Rousseau, Marie-Claude Gagné, Michel Descombes, Gavin Fernandes
 
 
produkce:
Denise Robert, Daniel Louis
 
 
titulky-česká verze:
Anna Kareninová
 
 
koproducent:
Fabienne Vonier
 
 
výprava:
François Séguin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.