Zari
ohodnotit

Jízda na střele

Riding the Bullet

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
95 minut
„Smrt přichází rychle a nečekaně.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jízda na střele
Film natočený podle Stephena Kinga. Nikdo nežije věčně, ale všichni chvíli záříme.

Universita v Maine - 30. říjen 1969:
S Allanem Parkerem (Jonathan Jackson) se v den jeho narozenin rozejde jeho dívka Jessica (Erica Christensen). Ten potom leží doma ve vaně, hulí trávu a když se mu zjeví smrťák, tak si podřeže žíly na ruce. Vzbudí se až v nemocnici, sedí u něj Jessica, která mu řekla, že si z něj dělala jenom legraci. Jako dárek od ní dostane lístky na Johna Lennona. Allan tam chce jet se svými dvěma přáteli. Poté se ale dozví od jejich sousedky (ta mu telefonuje), že jeho matka Jean (Barbara Hershey) měla mrtvici a leží v nemocnici.

Vydá se tedy autostopem do 200 km vzdáleného domova. Po cestě vzpomíná na své dětství, jak umřel jeho otec atd. Napadají jej i jiné myšlenky......také se mu zjevuje i jeho arogantní druhé já. Pak si stopne chlapíka, který si hraje na hipíka. Vybourají se a proto Allan pokračuje dál raději po svých. Přichází k místu tragické dopravní nehody, kde je i jeden mrtvý. To mu zase oživuje vzpomínku na otce (Banny Levy), který, jak mu matka řekla, zemřel také při autonehodě.

O kus dál mu zastaví starší pán, který se chová dost divně. Allan si ale vzpomene na matku a nastoupí do auta. Je však rád, když jej v dalším městě onen podivný muž vysadí. Allan tedy zase pokračuje dál pěšky směrem na Lewingston - jeho cíl. Opět má vidiny a také vzpomíná. Hlavně na "Střelu" - horskou dráhu, na kterou se tenkrát bál jít a matka mu za to dost nadala. Za takových myšlenek přichází ke hřbitovu. Řekne si, že se tam podívá.

Prohlíží si tak náhrobky, až se u jednoho zastaví. George Staub 30. 10. 1942 - 31. 10. 1967. Ten muž zemřel přesně na den před dvěma lety. Chvíli nato jej přepadnou zase vidiny a i jeho druhé já se mu zase zjeví. Hádají se spolu a Allan dokonce upadne a přaští se hlavou o náhrobek. Když ale uslyší motor auta, vyběhne před hřbitov na silnici a auto mu zastaví. Nasedne a rozjedou se. Pak si teprve všimne řidiče. "...sakra, vždyť je to ten chlap z toho náhrobku - George Staub (David Arquette)..."

Ten se dá s Allanem do řeči a vyptává se jej. Jeho druhé já Allanovi radí, aby lhal. Tak statečně lže, ale zaplétá se do svých lží čím dál víc. Tuší, že mu George nevěří a také, že ví, že Allan ví o Georgově smrti. Ten mu zatím vypráví jednu známou historku. Pokračují dál v rozhovoru a Allan zjišťuje, že George o něm ví úplně všechno, i to, že nikdy nebyl na Střele. Též mu řekne pravdu o smrti jeho otce. Žádná bouračka - spáchal sebevraždu. A ještě i to, že on - George - je opravdu mrtvý a také, že je posel ze záhrobí.

Dává Allanovi nabídku. Buď zemře on nebo jeho matka a když si nevybere, tak George vezme sebou do záhrobí oba dva. Vskutku těžká volba. Pak George zastaví a Allan uteče z auta. Přiběhne až do zavřeného zábavního parku. Tam má opět vidiny.Zjevuje se mu George, otec i matka.......a projede se také konečně na Střele. Potom jej George chytí, hodí do auta a jedou dál. George chce po něm stále odpověď. Allan tedy vybere nakonec matku. George se zasměje a vyhodí jej z rozjetého auta.......

......Allan se probere zpět na hřbitově u Georgova náhrobku. Byl to sen? Rychle vyběhne před hřbitov a zastaví první auto, jež jede kolem. To jej odveze až před nemocnici. Tam jej napadá spousta verzí toho, co se asi stane dál. Po příchodu do matčina nemocničního pokoje zjistí, že je jeho matka docela v pořádku. Dokonce se mu i omluvila za to, jak mu v dětství vynadala kvůli tomu, že měl strach z té Střely.

Allanovu mámu pustili z nemocnice asi za měsíc a žila ještě téměř tři roky. Na jejím pohřbu Allan lituje toho, jak se tenkrát v noci rozhodl.

Zazvoní zvonec a žití je konec.


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Jízda na střele
POZOR SPOILER!


Alan nakreslí ve škole za nahou ženou smrtku, což je mu vyčteno. Pak potkává svého ducha a chce se ve vaně podříznout. Smrtka jej u toho navštíví, ale také tam vpadnou kamarádi a přejí mu k narozeninám. Pak se Alan ocitá v nemocnici, kde jej navštíví jeho dívka Jessica a omlouvá se mu. Také mu dává dárek k narozeninám a to vstupenky na koncert Johna Lennona. On pozve své dva kamarády a chtějí tam jet. Alan má však telefonát, že jeho matku stihla mrtvice a tak jede za ní. Při tom má vidiny. Něco z dětství, když umřel otec a Alanova holka Jessica pláče nad hrobem nad Alanovou smrtí. (Zmatek nad zmatek). Dále po cestě (stopem) potkává bláznivého feťáka, mluvícího ptáka, ocitá se u bouračky, aby pak potkal svého mrtvého otce. Následně jej honí nějací dva chlapi, smrtka jej vyhodí z horské dráhy a on se ocitá se na hřbitově. Dále je vezme podivný mladík a tomu Alan nedůvěřuje a proto mu lže. Mladík se představí jménem, které viděl Alan na hřbitově na náhrobku. Je tedy mrtev. Vyprávějí si spolu a řeší i jízdu na horské dráze "Střele", kde byl Alan smrtkou vyhozen. Alan se u této atrakce ocitá znova. Má se rozhodnou, kdo zemře, zda on nebo jeho matka...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jízda na střele
JÍZDA NA STŘELE vypráví příběh Alana Parkera (Jonathan Jackson), který se musí co nejrychleji dostat domů, aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje.
Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen" svět, bez lítosti, vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá?
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

02:30 - 03:20

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrh UNESCO

02:40 - 03:20

11 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

02:35 - 03:10

16 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Mafiánovi (2013)

02:35 - 04:45

16 minut již uběhlo
114 minut zbývá do konce

Reklama