Cerven
ohodnotit

Jmenuji se po tátovi [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
55 minut
„Tereza Brodská v hlavní roli dramatického příběhu dívky, která pátrá po příčinách autohavárie své matky.“

Obsah filmu Jmenuji se po tátovi

 
Studentka ekonomie Jana (Tereza Brodská) má své obyčejné starosti, drobné rozmíšky s matkou kvůli ambicióznímu příteli Markovi (Gustav Bubník). Do jejího života však náhle zasáhne matčina smrt při autohavárii. Vysvětlení, že matka přehlédla dopravní značku se Janě zdá nedostatečné, a tak se sama pustí do pátrání, aby zjistila, co se opravdu stalo… Co bylo příčinou, že tak zodpovědná žena, jakou Eva Stropková (Jana Štěpánková) byla, zavinila sama nehodu? Mohla jí být matčina nesmlouvavá snaha prosadit spravedlnost, nebo přítomnost neznámého spolujezdce v jejím autě?

Česká televize

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV inscenace]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jmenuji se po tátovi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2020
Tohle televizní drama režiséra Jaroslava Dudka   jako kdyby skoro ve všem zůstalo nějak na půl   cesty. Příběh zůstal víceméně otevřený   jako kdyby si ho měl každý divák dotvořit   sám podle své nátury a to čemu se dříve   říkalo "společenské poselství"   zůstalo také jenom v náznacích (u J. Dudka   velmi nezvyklé). I herecky je to nedotažené.   Jana Štěpánková je sice precizní ale   většina ostatních nevyjímaje rutinéry jako   jsou (či spíše byli) Bořivoj Navrátil, Petr   Pelzer nebo Viktor Maurer působí jako kdyby   hráli se zataženou ruční brzdou. Kapitola sama   pro sebe je pak Tereza Brodská. Už tady se   začínalo ukazovat, že její talent se vytrácí   někam do nenávratna a její výrazový   rejstřík bude pozoruhodně úzký (což se v   následujících letech plně potvrdilo). Vzhledem   k režisérovi a kvalitě obsazení jsem čekal   určitě víc než veskrze průměrnou podívanou.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.9.2016
Naštěstí krátká podivnost s neustále   brečící hlavní hrdinkou, retrospektivami a   pokus o psychologický film. No, viděl jsem   horší. Takže jako plus hodnotím to, že to   bylo milosrdně krátké a sem tam se objevil   záblesk herectví a zajímavosti. Ovšem toto   malinké plus strhávám za debilní konec, kde se   vůbec nic nevyřešilo.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Mě tohle moc nepřesvědčilo, přestože   osobnost režiséra a herecké obsazení zněly   velmi slibně. Příliš uměle vytvořené drama,   v němž se mnoho mluví - filozofické myšlenky   se střídají s příliš úzkoprsým a   přízemním pranýřováním socialistických   praktik. Jana Štěpánková okouzlující jako   vždy, zatímco Tereza Brodská mě mnohem více   baví dnes - tady to bylo takové postpubertální   oplácané nedochůdče. A Gustav Bubník jakoby   zapomněl, že není v divadle, ale před kamerou.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Jmenuji se po tátovi (1989) [TV inscenace]Jmenuji se po tátovi (1989) [TV inscenace]Jmenuji se po tátovi (1989) [TV inscenace]Jmenuji se po tátovi (1989) [TV inscenace]
Reklama