Ju-on (2000) [Video]

Ju-on
54.3 %
 
 

Další název: Ju-on: The Curse

    Žánr: horor / mysteriózní
    Země: Japonsko
    Délka: 70 min.
POZOR SPOILER

Toshio 
Byt č. 205 Kobayashi Shunsuke. Učitel Kobayashi přichází domů, kde má těhotnou ženu Manami. On studuje seznam žáků, ona se cpe. 
Jeden kluk je zrovna na seznamu. Jmenuje se Toshio, otec Takeo Saeki a matka Kayako, za svobodna Kawamataová. Ukáže se, že si ji pamatuje i Kobova žena a že byla Kayako nějaká podivná. 
Druhý den je jde Kobayashi navštívit.
Chlapec je divný. Moc nemluví, v domě nepořádek a kluk je samé zranění.  
  
Yuki 
Děvče s tímto jménem doučuje Kannu. Yuki je však stále vyděšená a tvrdí, že něco slyší. Leká se kočky. Když odejde Kanna do školy je tu ještě její bratr Tsuyoshi. A Yuki zase slyší podivné zvuky. Raději chce dům opustit, ale děsí ji černá kočka. Pak Yuki něco vtáhne na půdu. 
  
Mizuho 
Tamura Mizuho volá na Tsuyoshiho. Najde jen jeho mobil na zemi před školou. Ale on ve škole není i když je tu jeho kolo a taška. Učitelka marně volá rozhlasem jeho jméno, Tsuyoshi Murakami. Není tu. Není ani doma, jak si Mizuho ověří mobilem. Pak pro něj vleze pod stůl, kam jí upadl a uvidí dětské nohy, Ty ji pak vyděsí ještě jednou. A pak znova dítě… 
  
Kanna 
Na pitevně se hovoří o nálezu zdeformovaného těla a kusu čelisti, kterážto k tělu nepatří. Je možné že to patří Kanně Murakami, nebo její kamarádce Hisae Yoshiai. Ale ani dva detektivové co zde jsou to neví jistě. 
Matka Kanny přichází domů, Ovšem zde nikdo není. Až po chvíli se vrací Kanna celá od krve a bez čelisti. 
  
Kayako 
Kobayashi Shunsuke je stále u Toshia v domě. Kromě kočky a nich tu stále nikdo není. A pak zmizí i Toshio. Kobayashi jej najde nahoře v pokoji, jak maluje spoustu kočičích hlav. A vedle najde Kobayashi deník, ve kterém se píše jen o něm. A také najde mrtvolu. Bere kluka a chce zmizet, když mu volá Takeo Saeki, manžel Kayako, aby se postaral o kluka, který je prý stejně jeho. A s Kobayashim to sekne. Když se probere, plazí se k němu mrtvola… 
  
Koyko 
Suzuki Koyoko zvaná Sis přichází za Suzuki Fodosanem do jeho realitní kanceláře. Ten po ní chce, aby se podívala na dům, kde zemřeli lidé, ale mrtvoly se nikdy nenašly. Koyko zde něco cítí a pak vidí postavu. Nato zjistí, že lahev saké reaguje na přítomnost duchů. Chce, aby se případný kupec napil a pokud mu nebude chutnat, nemá se mu dům prodat. A ihned poté Koyoko z domu prchá. Když pak mluví se Suzukim, ten chce, aby se přišla podívat na Nobuyukiho, že se chová divně... 
 
   Autor: Pitryx

režie:
Takaši Šimizu
 
 
hraje:
Júrei Janagi (Shunsuke Kobayashi - část "Toshio"), Yue (Manami Kobayashi - část "Toshio"), Ryôta Koyama (Toshio Saeki - část "Toshio"), Hitomi Miwa (Yuki - část "Yuki"), Asumi Miwa (Kanna Murakami - část "Yuki"), Yumi Yoshiyuki (Noriko Murakami - část "Yuki"), Kazushi Andô (Tsuyoshi Murakami - část "Yuki"), Čiaki Kurijama (Mizuho Tamura - část "Mizuno"), Yoriko Dôguchi (Nakamura - část "Mizuno"), Jun'ichi Kiuchi (Tezuka - část "Mizuno"), Denden (Yoshikawa - část "Kanna"), Taro Suwa (Kamio - část "Kanna"), Reita Serizawa (Iizuka - část "Kanna"), Shiro Namiki (Kansatsui - část "Kanna"), Takako Fudži (Kayako Saeki - část "Kayako"), Takashi Matsuyama (Takeo Saeki - část "Kayako"), Juko Daike (Kyôko Suzuki - část "Kyoko"), Makoto Ašikawa (Tatsuya Suzuki - část "Kyoko"), Kaori Fudžii (Yoshimi Kitada - část "Kyoko"), Hua Rong Weng (Hiroshi Kitada - část "Kyoko"), Mayuko Saitô (Jimuin - část "Kyoko")
 
 
scénář:
Takaši Šimizu
 
 
kamera:
Nobuhito Kitsugi
 
 
hudba:
Gary Ashiya
 
 
producent:
Takašige Ičise, Kazuo Katô, Masaaki Takashima
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.