Cerven
ohodnotit

Ju-on [Video]

Další název:
Ju-on: The Curse
Země:
Rok:
2000
Délka:
70 minut

Obsah filmu Ju-on

 
POZOR SPOILER

Toshio 
Byt č. 205 Kobayashi Shunsuke. Učitel Kobayashi přichází domů, kde má těhotnou ženu Manami. On studuje seznam žáků, ona se cpe. 
Jeden kluk je zrovna na seznamu. Jmenuje se Toshio, otec Takeo Saeki a matka Kayako, za svobodna Kawamataová. Ukáže se, že si ji pamatuje i Kobova žena a že byla Kayako nějaká podivná. 
Druhý den je jde Kobayashi navštívit.
Chlapec je divný. Moc nemluví, v domě nepořádek a kluk je samé zranění.  
  
Yuki 
Děvče s tímto jménem doučuje Kannu. Yuki je však stále vyděšená a tvrdí, že něco slyší. Leká se kočky. Když odejde Kanna do školy je tu ještě její bratr Tsuyoshi. A Yuki zase...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2020
The Curse v překladu znamená Prokletí, a   právě s tímto strašidelným fenoménem tento   příběh pracuje. Dějově tak probíhá   řetězec hrůz, začínající tragédií, která   se stala v obyčejném domě. Ano, svým způsobem   se jedná o další příběh o strašidelném   domě, kterých je už skutečně bezpočet,   avšak začínající režisér a scénárista   Takashi Shimizu takový koncept v rámci   japonských strašidelných legend dotáhl do   nové dokonalosti. Krátký viditelně   nízkorozpočtový snímek spíše televizního   ražení je rozdělen do kapitol, čímž   propracovaná kompozice, která se postupně   odhaluje, svým způsobem vytváří minisérii se   stále stejnou scénou, avšak pokaždé s jinými   protagonisty. Na vytvoření něčeho takového,   aby to diváky zaujalo, to chce pořádný talent,   což autor Takashi Shimizu má. Okultní hrůza   zobrazující tragédii prokletého domu, jaká tu   do této chvíle snad ani ještě nebyla. Co víc   k tomu dodat. Snad už jen, že tímto začala   nová éra tematického japonského hororu,   která, jak už dnes víme, později zaujala i   Hollywood.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.5.2020
Postav jak na orloji, nikam to nespěje a těch   pár záběrů sice může někoho postrašit,   jenže je jich tam jen pár. Film jako celek je   naprosto k ničemu a jistě je nutno vidět   pokračování. Takže, já to hodnotím jako   samostatný film, a tudíž jen desítkou za   výše zmíněných pár záběrů. 
 
 
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2011
První část rozsáhlé hororové série (u nás   známé jako Nenávist), dnes už dvakrát   remakovaná. Film má v některých chvílích   perfektní atmosféru, a to i přes televizní   zpracování a kameru, a skvěle rozházený děj   do několika částí, z něhož je zázrak něco   pochopit. Bohužel je v něm i několik nudných   míst, což výsledný dojem trochu kazí.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama