Cerven
ohodnotit

Kapacita [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1970
Délka:
48 minut
„Martin Růžek v televizní komedii o lékaři, který se vypraví za kolegou na zasněženou Šumavu.“

Obsah filmu Kapacita

 
Za uznávanou lékařskou kapacitou MUDr. Bohoušem Vydrou (M. Růžek) přijíždí do Prahy jeho kamarád, rovněž lékař, Honza Vlk (J. Skopeček). Pozve profesora Vydru do horské vesnice Větrova, kde vykonává lékařskou praxi. Ten se rozhodne, že „výletem“ spojí příjemné s užitečným – odpočine si a zároveň pomůže kamarádovi s jedním případem. Osud tomu chce ale jinak. Po příjezdu se dozvídá, že si Honza Vlk zlomil nohu, a tak se rozhodne, že ho v době jeho nepřítomnosti zastoupí. Jenže lékařská praxe v malé vesnici je něco jiného než pražská klinika…

Zdroj: Česká televize

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize
 
 
Typ:
[TV inscenace]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kapacita >
Typ filmu: Středometrážní

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2019
No, dneska by to už neuspělo. Dnes je jiná   doba. Mně se to líbilo. Ne, že bych to musel   vidět potřetí, ale když nebude nic jiného po   ruce tak klidně.
Gruberova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2017
Doufám, že tuto inscenaci budou zase dávat v   televizi. Moc se mi líbila a to nejen námět,   ale i obsazení bylo dobré.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2017
Podařená televizní komedie, jedna z těch   lepších, které vznikly v sedmdesátých letech.   Největší zásluhu nese Martin Růžek, kterému   podobné role doktorů, právníků, profesorů,   vždy seděly. Zimní exteriéry, netuším zda na   Šumavě, kde se děj má odehrávat, tvoří   dobrou atmosféru příběhu. Figurky pacientů mi   připadají příliš schematické, ale vem to   čert. Úspěch připisuji i autorovi scénáře   Bedřichu Zelenkovi, kterého ještě pamatuji ze   šedesátých let ze Dne horníků v našem   letním kině, když objížděl estrády se   scénkou ze života boxera "Život mi   uštědřoval kruté rány". Určité   pasáže znám dodnes nazpaměť.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Kapacita (1970) [TV inscenace]Kapacita (1970) [TV inscenace]Kapacita (1970) [TV inscenace]Kapacita (1970) [TV inscenace]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bitva

Bitva
Bitva

Naposled navštívené:
Bitva

Bitva
Bitva