Cerven
ohodnotit

Kapitálky

Tipografic Majuscul

Další název:
Uppercase Print; Velika slova
Žánr:
Země:
Rok:
2020
Délka:
128 minut

Obsah filmu Kapitálky

 
Příběh se odehrává v Rumunsku v roce 1981 pod vládou komunistického diktátora Nicolae Ceausesca. Film je rozdělen do dvou současně probíhajících příběhů, z nichž v jedné teenager Mugur Calinescu protestuje proti režimu psaním hesel velkými písmeny (kapitálkami) křídou na domy nebo chodníky. Mugura sleduje tajná policie Securitáte, následně je předvolán k výslechu, který se několikrát opakuje. Psychicky zlomený chlapec těžce onemocní.

V souběžné části filmu divák sleduje příběh tehdejšího Rumunska v archivních záběrech rumunské národní televize. Dokumentární záběry ze života spokojeného lidu, pěvecká a taneční čísla z estrád plných...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
rumunská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kapitálky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2021
"Kapitálky"
"Vyslal jsem kód 07, u mě se píše!"   - tak signalizuje špicl bezpečnosti -   securitáte, když zjistí nápis velkými   písmeny (kapitálkami) na chodníku: SVOBODA.   Příběh středoškoláka natočený zajímavým   způsobem, kdy část filmu tvoří dokumentární   záběry a televizní taneční a pěvecká   čísla, a zbytek inscenované výpovědi   hlavních postav v kulisách nebo v kresleném   pozadí. Datováno do roku 1981 v komunistickém   Rumunsku. Nedělám si iluze, nějak podobně to   vypadalo u nás, pátrání po nápisech   nevhodného charakteru, např. "chceme   demokracii - chceme svobodu". Všudy   přítomná securitáte, špiclování,   odposlechy, kolektivní odsouzení, které je   víceméně vynucené společenským zřízením.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Kapitálky (2020)Kapitálky (2020)Kapitálky (2020)Kapitálky (2020)
Reklama